fredag 30 oktober 2015

Fredag 30 oktober 2015. Forntid, bara forntid!

Går direkt till år 1993.
1 juni kom Riagruppen på förmiddagen. Jag bjöd på smörgåstårta till kaffet. Har några namn här.
Anar att en eller annan bloggläsare minns dessa träffar.
Håkan,Sonja, Ingrid, Gullan, Arne, Knutte, Torsten, Elof.
Det fanns, för min del två grupper. Denna grupp bestod av folk engagerade i Riaarbetet, dit många vänner sökte sig. Alla passade in där.Vi träffades ofta och kände väl till varandras glädje och sorgeämnen.
I den andra gruppen fanns folk från olika kyrkor i stan. Ekumeniskt kan man säga.
Besökte min vän Ralf med lite mat. Hälsade på min väninna Doris, som blir allt sämre och det är så smärtsamt att se detta.

3 juni åkte Ulla och jag till Lesjöfors och hälsade på hos  Barbro Nygren, Karin Stålhammar, Karin Hedlund. Åkte till sjukhuset i Filipstad och hälsade på Märta Nilsson och Tekla Johansson.
Kvällens Marknadsafton i Örebro orkade vi ej med.
Fredag den 4 åkte min väninna Ire´n och jag till Kåfalla på konferens med Linda Graaf som talare.
Avslutning på söndagen.

7 juni hämtade jag på morgonen Kristin, som var sjuk och stannade här till kvällen då hon hämtades.
8 juni gör Elsemarie sin sista arbetsdag i Katrineholm.
9 juni kom Ulla, Emil och Kristian. Dagen därpå åkte Ulla tillsammans med Monica Lundin och en grupp resenärer till Jerusalem och stannade då också ett par dagar hos våra vänner i BeitSahour nära Betlehem. Barnen stannade här. Kristin kom för att leka med sina kusiner.
 De fick en massa grejer att ha ute på gräsmattan i det fina vädret. De roade sig av hjärtans lust.

12juni, lördag kom Lasses föräldrar, moster, bror och svägerska för att fira Lasse som i dagarna fyllde år. Jag fick också vara med på en fin trerättersmiddag och födelsedagskaffe.
14 juni grattade vi Kristian, som fyllde 8 år.
24 juni är jag  i Hjortkvarn. Lennart hade tre barn med sig från Örebro. (Från Socialen)
Nattentill 25 juni kom Ulla hem från sin resa och hade då 7 barn att ta hand om .Dock inga småbarn.
Ulla hade så mycket att berätta från sin resa och allt därhemma var förberett för ett bra mottagande. Jag hade tvättat, bakat, städat. Det var ju på den tiden då krafterna räckte långt.
Jag åkte hem till Örebro för att ta emot gäster från Västkusten.

25 juni, midsommarafton lagade jag middag, fixade bäddar till  Tomas, Harriet, Simon,Sara och Jonatan Wictoren, som skulle vara i Torp på midsommarkonferensen, så det passade bra att de bodde hos mig i Örebro. Ej så långt att åka.
(Tomas, son till IngaBrittas man Vidor)
27 juni åkte Tomas med familj hem till Strömstad efter lunch.  Fredrik kom till middag framåt kvällen. Hämtades av kompisen Claes till Strömpis, där de skulle spela.

29 juni står det i dagboken att det är visning av villa på Korte´vägen 3. Beskrivningen
 påminde om mitt hus Pris 775.000. Elsemarie och jag åkte dit för att titta. Där fanns våra vänner Sven och Solveig Nilsson.
Varför? En trappa upp träffade vi deras son Ola med fru. Elsemarie sa lite försiktigt att vi bara skulle titta för att jag hade ett liknande hus och det började kännas onödigt stort.
" Men va?" "Bor din mamma kvar där ? Det huset vill ju jag ha", sa Katrin. Vi bestämde att nästa dag skulle de komma och titta.
Dan därpå, 30 juni kom de, tittade och bestämde sig för att köpa det för de  800.000 som  jag ville ha.

Hoppsan, så fort det gick! Nu följde det spännande tider. De skulle sälja sin bostadsrätt och jag skulle söka ny bostad. Så gott att veta att Gud var med!  Det visste jag, men det kom ej att gå helt smärtfritt ändå. Att söka bostad är en pers!

Nu är juni månad år 1993 avslutad. Jag lägger dagboken ifrån mig och går till sängs.
Elsemarie och Lasse är i Malmö och hjälper Linn och Sebastian med inflyttningen i deras nya bostadsrätt. Hyreslägenheter är näst intill omöjligt att hitta men de verkar vara nöjda med sin  bostad..

GodNatt vänner! I kväll är inte Isak här så jag blev lite sen med bloggen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar