onsdag 28 oktober 2015

Onsdag 28 oktober 2015. Bilprovning, Bokhyllestädning,

När Linns lilla röda bil inte gick igenom besiktningen i somras råkade detta inträffa strax före bröllopet och bekymret med bilen löstes, som jag nog tidigare berättat, genom att hon av en granne köpte en körklar bil. Hennes "lilla röda" löpte risken att skrotas för enkelhetens skull.

Det hade visserligen varit det enklaste, men också ett slöseri med den fina, bensinsnåla bilen, så i stället fick den  felen lagade och i dag slutbesiktigades den på bilprovningen . Linn är i Växjö, snart boende i Malmö, så Ulla och jag åkte till bilprovningen med bilen. Jag har körkort, men ser dåligt och är till åren kommen, så jag var tacksam att jag fick hjälp och att nu ännu ett av mina barn har börjat gå in på "pensionärssidan"och kan avsätta lite tid för både barn, barnbarn och en åldrande mamma.
Bilen klarade besiktningen och ska nu säljas.
Känns bra att den får fortsätta att fungera ännu några år!

Dagen har sedan använts till städning av en bokhylla, som resulterade i att en papperskasse full med skolmaterial och annat nu får vara början till s.k. flyttstädning. Må jag få mod och lust att fortsätta på den inslagna vägen!! Så tacksam att Ulla hade tid att ta itu med att "rensa" så jag kommer igång.
Ulla skjutsade mig till träningen innan hon åkte till son och sonhustru som barnvakt medan föräldrarna tog en tur ensamma på stan. Så betydelsefullt för alla parter.

På grund av att Isak nu har anlänt för att sova här i natt och han har sina sovvanor så gör jag bäst i att gå till sängs så han också får ro och kan avsluta dagen. Han väntar nu på att jag ska sluta skriva och gå in i sovrummet, så han vet var han har mig. Han gillar inte att bli lämnad ensam.Lägger sig i dörröppningen i sovrummet  som en säkerhetsåtgärd. Som jag uppfattar det, förstås!

I TV pratas det om flyktingars ankomst till olika länder. Hur trötta och hungriga de är efter många dagar på flykt. Vi får också veta hur många människor som har drunknat i havet på väg till tryggheten i Europa. Det hela är så sorgligt och det är svårt att vara glad även om vi,i alla fall än så länge, lever i den trygghet vi är vana vid. Vi kan dock inte blunda för den ondska som florerar på vår jord. Något som Jesus också talade om och som vi kan läsa om i Bibeln.
Han sa också att han är med oss alla dagar intill tidens slut och att vi inte ska frukta. Så gott att vi fått möjligheten att tro på en Gud,som aldrig sviker och som inte tappar kontrollen, trots allt.

Hade tänkt berätta om gårdagskvällen men inser att sängen nu  är bästa valet för mig för att både Isak och jag ska få lugn och ro. Sov Gott, mina vänner!
Nu tittar han på mig med sina bedjande, vackra , bruna ögon. Jag bara KAN inte stå emot! Nu ska här sovas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar