måndag 5 oktober 2015

Måndag 5 oktober 2015.Lite träning En kortisblogg i kväll.

Joodå jag trodde att jag skulle besöka Vårdcentralen i morse. Gick upp klockan 6 för att vara helt klar till kl 8 då jag skulle anträda färden. Telefonsamtal från Kerstin fick mig på rätt köl. Det var den 6 jag skulle till doktorn. Eftersom hon lovat följa med så blev hon förvånad då hon läste gårdagens blogg. I morse hade hon pratat med Ulla, som visste att det var den 6.
Gissa om jag blev glad. Morgonsysslorna avklarade. Hur skulle jag på bästa sätt ta vara på tiden undrade jag en kort stund innan degmaskinen var på plats och bullbakande på gång.


När mina två matgäster kom var de klara så de fick bullar till kaffe på maten och var sin påse med sig hem. Jag fick som vanligt skjuts till Träningen och handlade i min närbutik på hemvägen.

Det är, i stora drag vad som hänt i dag. Nu ska jag skriva en liten lista angående vissa skröpligheter att visa för min läkare i morgon.
I övrigt har jag lovat Kerstin att lägga mig tidigt för att vara en patient i gott skick i morgon bittida då hon kommer och hämtar mej och sedan "lyssnar in" vad doktorn har att säga om min hälsa.
Visst är det bra att också ha en sjuksköterska i familjen.

Tja, det händer saker , alltså! .Jag kan nu välja att radera vad jag skrivit eller berätta vad som precis nu hände.
Jag väljer det senare. Telefonen ringde. Det var min läkare. Hon hade ett febersjukt barn och måste därför stanna hemma i morgon.  Hon lovade att plocka in mig snarast möjligt. Hon vet nog mer om mitt hjärta än jag själv. Jag är dålig på både musik och anatomi och är i så måtto i högsta grad beroende av min omgivning. Undrar ibland vad jag egentligen är bra på.

En gång gick jag igenom ett ganska omfattande test och fick i ett utlåtande veta att " ett flertal yrken står till hennes förfogande, dock bör hon avhålla sig från tekniska sådana".Se där!
Jag var dock kvalificerad för studier på en Folkhögskola och Gymnasiestudier och hade ett antal roliga år i detta hägn. En enda termin på universitetet fullbordade min utbildning. Egen företagare var jag i ganska många år. Det var nog det yrket jag passade bäst för.

De inre egenskaperna, som delvis format mitt liv fick jag bekräftade i en annan ganska omfattande frivillig undersökning som gjordes i en kyrka. Det intressanta här var att jag från början, inom mig, hade klart för mig vad de tre svaren skulle bli när de många frågorna fick sitt slutomdöme. Det stämde exakt. Det har faktiskt gjort mig trygg i mångt och mycket i livet.

Ja det blev en annorlunda blogg. Jag gör nu, som Kerstin ville. Går till vila i tid så jag är i form i morgon. Jag kan försäkra att det finns sysselsättning.
Tack Gud för dagen som gått, för all din omsorg. Bevara mig i natt och låt hjärtat fungera som det ska! Amen!
Fick i dag veta att en familj jag känner, tagit hand om två flyktingbarn, båda under 18 år. De har "tappat bort" sin familj på vägen hit. Låt,oss be att de, trots det till synes omöjliga, ska hitta sina familjer och att barnen ska finna sig tillrätta i den svenska familjen. För Gud är allting möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar