onsdag 29 april 2015

Onsdag 29 april 2015. Trött och saknar arbetslust. Lite från år 1991.

Det blir tidig blogg i kväll också. Bäst så! Då kan jag somna tidigt.
Känner mej inte riktigt i form och som vanligt visar det sig genom att jag somnar lätt, även dagtid..
Lite huvudvärk ibland och allmän "dåsighet" gör att jag gärna följer minsta motståndets lag och sover en stund då och då. Tänker att det är bättre i morgon.

Jag hade bjudit in en ung kille, invandrare, som jag träffat i kyrkan,
 på förmiddagsfika men ringde återbud. Första gången han kommer på besök vill jag vara OK så vi tar det en annan dag. I stället intog jag soffan och somnade gott.

Isak är en snäll och hänsynsfull vovve. Han kan vänta. Till slut gick jag dock ut på liten kisspromenad med honom. Jag talar ofta om för honom vilken fin vovve han är. Han tittar tacksamt på mig och jag blir så glad av att se hans vackra ögon.

Det såg ut att bli "en vanlig dag" (som jag vill minnas att Maria kallade en musical hon skrev för några år sedan) men det blev det inte.
Plötsligt stannade en bil utanför och in kom Kerstin med en vacker nejlika i kruka, underbara jordgubbar och småländska isterband. Något jag minuterna innan hade gått och tänkt att köpa nästa gång jag kommer till Oskarshamn. Jag har redan skurit en smakbit. Mums! Nästan lika goda som de jag köper i O-hamn.Jordgubbarna. de första för året. Fler ska det bli!
Så fikade vi innan hon åkte vidare och jag åter intog soffan i TVrummet. Så roligt med ett litet avbrott så där. Nog kan  jag vara glad över att inte ha barnen alltför långt bort.
Jag somnade och har nu sovit bort en stor del av dagen. Måste bero på att jag ramlade för en vecka sedan! Vad annars?

Nu ska jag fortsätta med 90-talet innan jag lägger mig på riktigt.
Juli månad 1991 avslutades i gårdagens blogg och den var till stor del hämtad ur min dagbok från den tiden. Som jag tidigare berättat så skrev jag av mig mycket av sorgen efter Georg genom att också skriva i kollegieblock.Sida efter sida. Block efter block.

Det slog mig att jag kanske borde återge en del av detta med tanke på att det finns de som just nu genomgår sorg och saknad och möjligen kan få viss hjälp och lindring genom att få ta del av detta liksom jag fick nytta av att läsa om hur andra människor tänkt och hanterat sin sorg.

Nu avslutar jag denna blogg för att skriva en ny med blocken som bas.Kanske gör jag det i morgon så det ej blir för sent i kväll. Behovet av sömn tycks vara omättligt.

I TV berättas om att man befarar att upp emot 10.000 människor kan ha omkommit i den stora jordbävningen i Nepal för en knapp vecka sedan. Det är så hemskt att se alla lidande människor men också gott att se hur flera länder sänt människor och förnödenheter för att ge den hjälp som de överlevande behöver. O, så många som mist sina nära och kära i denna katastrof!

Önskar er alla en God Natt. I morgon är det valborgsmässoafton. Enligt TV ska det fina vädret vi haft, nu vara slut och 1 maj ska det regna men det är nog bra för jorden. Själv sitter jag väl vid fönstret och ser fyrverkerierna som sänds från firandet vid slottet. Jag har så fina minnen från tiden då jag hade lyckan  att vara barnvakt åt mitt yngsta barnbarn Tobias, hur vi satt där och tittade och njöt av ljus och smällar. Så roligt att minnas! Eldarna i Hovsta, i Hjortkvarn och i Brevik, Figeholm ej att förglömma. Med barnbarn och varmkorv!!!
Man hinner med en del när man får leva länge. Tack Gud för den här fina dagen tillsammans med dej! Min osynlige vän och fader! Tack för att du bevarar oss alla i natt.Amen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar