tisdag 7 april 2015

Tisdag 7 april 2015. Kanske lite från år 1991.

Linn åkte nonstop från Katrineholm till Växjö i går kväll. Ajajaj! Hon borde ha tagit paus tyckte mormor. "Jag ville hem så fort som möjligt", blev svaret. Allt hade gått bra.
I dag har Lasse och hans bror hjälpt sin mamma till det planerade långvårdsboendet.
Om hon kunde få plats i Örebro vore det bra. Det blir med tiden så att ens vänner dör och till sist är man ganska ensam om man ej har anhöriga i hemstaden.

Vilken solig och varm dag vi fick i dag, 18 grader kan man ej klaga på. Jag skalade potatis och gjorde raggmunk till den omtalade middagsbjudningen för Fredrik och Anna med sina fina pojkar.
De lät sig väl smaka . En viss procent höll sig dock till vanliga pannkakor, som tillverkats ifall nu någon skulle föredra denna maträtt. Två rätter en vanlig tisdag.
Det är så trevligt att mötas så här på tu man hand. Det blir ej så ofta, trots att vi bor ganska nära varandra.

Till vecka 13 år 1991 och mina dagboksanteckningar:" Förkylningen är svår.Täppt i näsan och allmänt dålig. Jag gråter och längtar, längtar, längtar efter Georg! Städar lite. Allt sker planlöst.
Bakar bullar. Uppe länge.

Torsdag 28 mars.Vaknade i natt och fick en hälsning från Gud.Ett ord från Bibeln."  Frukta inte, ty jag är med dig, var ej försagd, ty jag är din Gud." En hälsning som jag behövde!
Jag är fortfarande förkyld och yr i huvudet. Till Mikaelskyrkan och träffar kyrkoherden samt diakonissan ang. min kommande anställning där.
Sedan cyklar jag till OPkyrkan på mässa tillsammans med vännen Gurli Holmer, som nu sörjer sin man.
Elsemarie åkt hem till Katrineholm.

Sommartiden gör mig fortfarande illa. Jag går nu till vila om jag ska orka med morgondagen.
Sov Gott kära vänner!
 Fader vår som är i Himmelen, helgat varde ditt namn tillkomme ditt rike. Ske din vilja såsom i Himmelen, så och på jorden! Amen! Gud är med alla dagar !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar