onsdag 1 april 2015

Onsdag 1 april 2015. Bröllopsprat och titt i dagbok från år 1991.

Vad gör man när man plötsligt får en hel dag som ligger öppen framför en? Utan något inplanerat. Anledning en inställd resa till Kristinehamn.
Då ringer man till grannen och inbjuder till fika med semla. Så mycket man har att prata om när man ej träffats på ett tag.

Därefter promenad till Holmgatan där det bjöds på eftermiddagskaffe med hembakat bröd. Där planerades bröllop. "From the very beginning to the end."
Anteckningar fördes och det blivande brudparet fick veta att de bara skulle koppla av och njuta. Att det var ett nöje för Kajsa,Filip, Monica och Susanne att ta hand om allt.

Nu ska jag dyka ner i dagboken från år 1991.
Fredag 22 februari. Emil och Kristin är så glada för gårdagens resa och fortsätter i dag att leka och ha kul. Kristin hoppar och skrattar medan Emil ringer hem till mamma Ulla och meddelar att han åker med Kristin hem till Hovsta och sover över där till söndag.

Jag tar tåget till Hallsberg där jag möter Jonas och Bernard, som skjutsats dit av Ulla.
Pojkarna och jag fortsätter med tåg till Oskarshamn. De fick på rälsbussen från Nässjö stå hos lokföraren. Spännande! Jag fotograferade dem. (Var dessa foton i dag finns vet jag inte. I källarvalven, eller?)
Dagen efter  åkte vi tillbaka till Örebro. En liten gratisutflykt.

Söndag 24 febr. hade Mattias namnsdag. Jag hade fixat tårta. Kerstin och Mattias delade ut tidningar, som vanligt och fikade sedan med tårta här.  Emil lämnades och Bernard hämtades av Sven.
 Sportlovet är slut, kusinerna  säger "hej då" och vardagslivet, det vanliga, ska åter börja.
Jag skjutsar  Emil och Jonas till bussen mot Hjortkvarn.
Lyssnar på TV där Yvonne Gröning berättar om hur hon miste sin man i en flygolycka i Oskarshamn. Hon skrev en bok, "Kärlekens pris", som jag slukade. Det var nyttigt att läsa om andra som upplevt detsamma som jag.
Måndag 25 febr. var jag barnvakt på kvällen då Sven och Maria var i Filadelfia på sångövning.
Onsdag27 febr.Barnvakt åt Emil och Kristian på dagen. Eftermiddagen tog jag tåget till Oskarshamn där IngaMaj hämtade och vi åkte till Högskulla och Stina.
Torsdag 28 febr. Vi gjorde 5 tårtor. Vidor kom från Göteborg. Vi var flera som bodde över i Figeholm för att nästa dag vara med på svåger Sunes begravning. Till denna återkommer jag i nästa inlägg.
Så tog februari månad slut och jag avslutar mitt skrivande för i kväll.
Önskar oss alla GodNatt. En trevlig dag är slut och jag är glad över denna fina dag. Gud är god!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar