söndag 19 april 2015

Söndag 19 april 2015. Omväxlande söndag. Missade ett födelsedagskalas.

Det började med att min vän Stefan med sonen Mika kom och fikade kl.9.
Ja efter mitt morgonkaffe förstås.  Dagen fortsatte med gudstjänst från Frykeruds kyrka i Värmland.
Församlingen i Fagerås var också med och en vän, Bengt Olsson, predikade. Allt rörde mitt hjärta!

Tyvärr missade jag en del i början av gudstjänsten i P1 men ska ta in den på datorn.

I dag skulle två invandrartjejer komma och fika hos mej tillsammans med Elsemarie  men det inställdes. Dock icke av mig.
Min vän R. från min tid på Ria ringde och jag bad för henne i telefon.

Jim ringde. Är det OK om jag kommer? Jag frågade om han ville ha fika eller mat. Fick svaret att jag själv avgjorde. Jag kokade potatis och stekte kycklingfileer till matlåda och så fikade vi med bullar och kakor. Vi har alltid fina samtal och jag får ta del av ett icke problemfritt liv. Lite mer för varje gång vi ses.Jag ber för honom och kan ej nog förvånas av att se hur Gud för människor i ens väg. Jag är bara så tacksam att också jag ibland får "stå i vägen"!

Med matlådan i cykelkorgen begav sig Jim hemåt. Ska komma tillbaka i morgon.

Någon timme senare kom Filip, för att visa mig hur jag kontaktar alla mina vänner om min nya mailadress, Nu har jag ett hårt arbete framför mig. Förmodligen blir det en och annan som blir utesluten. Vet ej, men antar att de som önskar kan få tag på min mailadress på annat sätt.
Filip är, som jag tidigare sagt, en bra pedagog. Förklarar i enkla termer det som jag bör förstå och visar på hur mycket bättre och snabbare den nya datorn är i jämförelse med den gamla.
Han tog mig med i bilen när han åkte hem och vi fick alla säga hejdå innan han skjutsades till tåget klockan halv åtta.

Idag har vi fått det dystra beskedet att omkring 700 migranter på väg till Europa har drunknat i havet.
Ca hälften av dem var barn. Det är så sorgligt så det finns inte ord för det.
Hur länge ska detta fortsätta? Människor flyr till, som de trott, ett bättre liv än det de lämnat i sina hemländer men möter i stället döden. Fasansfullt!

För att avsluta med något gladare vill jag berätta att vi i dag haft 17 grader, att Filip hade kortbyxor när han tog tåget mot Göteborg, HUUU! Vidare att knoppar börjar brista i träd och buskar och att påskliljorna blommar. Det är vår i luften och jag fick en skön promenad hem efter mitt besök hos Filip och hans familj. I morgon kommer Isak.

Känner nu att det är dags att sova och hoppar över år 1991. Dagboken finns kvar så det kommer i nästa inlägg.
Här något att sjunga innan ni somnar."Vårvindar friska, leka och viska". Det kändes i dag som när man var barn och sjöng den visan på väg hem från skolan. Ska försöka ta vara på de här första vårdagarna! Det går så snabbt i naturen!. God Natt, vänner!

 Det missade födelsedagskalaset får jag ta en annan gång. Snart fyller en tös i den familjen år och det blir att slå två flugor i en smäll, som det heter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar