fredag 3 april 2015

Långfredagen 3 april 2015.Dagen blev trevlig och avslutades med besök i både Rom och Jerusalem. Tack TV2.

Lyssnat till två halva predikningar i radio och TV.  Tittar i dagböcker från tidigare år om Långfredagen. Ser inte ut som om de skulle vara annorlunda än den i dag.
Jag vill helst sova hela dagen!
Berättade för dottern i telefon att jag verkligen ogillar uppfinningen "sommartid". Jag vill sova, sova hela tiden. Må jag snart ha anpassat mig så jag får energi att göra något vettigt.

Ja men jag kunde bli hämtad efter hennes besök i Maxi.Jag behövde mjölk så det passade bra. Nu var det slut på sovandet.
Hämtades till eftermiddagskaffe och blev inbjuden att stanna till middag. Medan vi tittade på foton i TV (ursprung min iPhone) lagade mannen en superb middag. Lammstek, potatisgratäng och underbar sallad. Så härligt att åter se hela familjen samlad kring matbordet.
 Linns blivande svärföräldrar hade varit i stan ett par dagar och kollat in kyrka och festlokal för det blivande bröllopet, innan de tog sonen och lilla hunden Frank med sig och åkte hem. Så fick det blivande brudparet  ännu en gång fira påsk i sina föräldrahem.

Jag fick sällskap på en välbehövlig promenad hem till mej.
Nu åter till Dagboken från år 1991.

Vecka 11 började med att IngaMaj och jag i sällskap med Kristian tog tåget till Växjö och vidare med bil till Karlshamn där Sunes och IngaMajs villa väntade oss.
Kristian och hans nya jämnåriga kompis Kim, hos sin mormor och morfar, som var IngaMajs vänner hade så roligt tillsammans.
Så tog vi tåget hem, Kristian och jag.Tågbyte i Kristianstad, Hässleholm och Mjölby. I Hallsberg mötte mamma Ulla och tog sin pojke med sig hem.  På kvällen var jag barnvakt hos Kristin och Bernard i Hovsta.

Kommande veckoslut kom Elsemarie hem, till glädje för oss båda. Fredrik sov över hos oss.
Lördagens morgon åkte jag till syskonen Bennman med semlor. Sedan jobb på Second Hands cafe'.
Jag nämner att, enligt boken, 8 pers. åkt till Rumänien, även att "utlandsresan är inställd". Kanske resan till Turkiet?
Så är vecka 11 avslutad.   I TV ser jag på Gudstjänst från Colosseum i Rom. Jag både ser och hör och blir högst berörd. Här får Guds Ord, Bibeln stor plats. Så levande Gudstjänst. som går rakt in i mitt hjärta.  En Gudstjänst alla borde få vara med och uppleva.Påvens avslutningsord får bli avslutningen på denna Långfredag! Jesus lever!  Så tacksam jag är för denna fina avslutning av dagen! Sov Gott!
Å, efter Gudstjänsten från Rom fick vi också vara med en stund i Jerusalem.
Visst var jag nyligen i Rom och kände igen mig, men att få se Getsemane, via Dolorosa och Oljeberget,som jag besökt ännu fler gånger och dessutom tänka på alla resor min Georg gjorde dit och där vandrade med sina resenärer, gjorde att jag fällde några stilla tårar. Natti, Natti!
Att TV gav Korsets Budskap så pass mycket tid gjorde mig överraskad och glad. KORSET, kärlekens symbol kan vi ej tillräckligt påminnas om. Den svenska rösten från Rom var också så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar