måndag 20 april 2015

Måndag 20 april 2015. Här kommer 4 utlovade foton och historien omkring dessa från 3 april 1991.


Så roligt vi hade vid åsynen av detta trafikkaos på Gran Canaria 1991.
Om vår resa mars-april 1991 har jag tidigare berättat men på grund av datorbyte och svårighet med att lyckas skanna på den nya datorn så har jag först nu, efter barnbarnsbesök, möjlighet att berätta om denna onsdag, den 3 april.
Jag återger ur dagboken:" Den stora utflyktsdagen. Lång  bussresa med många intressanta upplevelser. God lunch. Resan väl värd pengarna den kostade.

Vid hemkomsten kopplade vi av. Elsemarie läste högt för mig ur "Råttan" av Björn Bergensten, medan jag handarbetade. Plötsligt hördes ett enormt signalerande. Från balkongen kunde vi se ner på gatan. En bil hade parkerat framför grinden till en gård  där ett flertal bilar fanns. Det var vid tiden då alla slutade sina jobb och behövde sina bilar för hemfärd.

Vi följde händelseförloppet från balkongen och visst ångrade jag att jag lämnat filmkameran hemma den här resan. Kameran användes så mycket flitigare och jag har skannat fyra av fotona som i någon mån kan återge vårt oväntade nöje.

När bilens ägare dröjde och folk blev otåliga försökte några karlar LYFTA bort bilen och kön av bilar löpte nu runt hörnet på den långa gatan. När  det inte gick att med handkraft flytta bilen ringde någon efter bärgningsbil, som kom omgående. Otåligheten växte och signalerna från bilarna blev allt ljudligare.
DÅ, ÄNTLIGEN, sågs bilens ägare sakta komma gående långt ner på gatan, tydligen helt ovetande om vad han ställt till med. När han förstod att det var hans bil som bärgningsbilen skulle hämta växlade han några ord med bärgningsbilens förare, satte nyckeln i bildörren,öppnade, satte sig vid ratten och körde därifrån. Bärgningsbilen hade då redan gett sig iväg .

På nolltid var allt lugnt! Den långa bilkön rullade iväg tillsammans med de "instängda"bilarna på gården  och bilarna runt hörnet kunde ta sig framåt, något försenade. Allt löstes så snabbt! Så oväntat snabbt!
Trafiken här är verkligen annorlunda! Efter detta nöje gick vi till Skandinaviska Frikyrkan. Mycket sång, kaffe och härliga Wienerbröd." Så var också denna dag ett minne blott! MEN så roligt!

Nu till dagen som varit helt underbar. En perfekt vårdag med värme och sol. Fick skjuts till träningen.
Där träffade jag en syriansk kvinna. Vi började prata med varandra om våra kyrkor. Hon tillhör Mariakyrkan, den syrianska kyrkan i Örebro. Plötsligt slog det mig att jag tidigare mött henne. Jag har två stora, medfödda brister. Jag har så svårt att komma ihåg utseende och så det där med att jag är "teknisk idiot".
Kvinnan berättade om sin värk i ryggen. " Men var det inte dej jag bad för här ute i väntrummet" frågade jag. "Och visst har jag varit hemma hos dej en gång?" "Jovisst", log hon. "Men jag tappade bort ditt telefonnummer. Därför har jag ej hört av mig".

Jag fick ännu en gång beklaga att jag har så svårt med att komma ihåg människors utseende.
Hur som helst så fick vi ett fint samtal. Ingen av oss är  flitiga kyrkobesökare men pratar mycket med Gud och tittar på gudstjänster på TV. Min vän tittar mest på sådana TVsändningar på arabiska.
Nu ska vi mötas hemma hos mej. Vi blev båda glada att vi har samma barnsliga Gudstro.
Det var ett kärt sammanträffande.

Efter hemkomsten från träningen kom Jim och fikade och vi hade en fin pratstund.
I morgon fick jag en "återbudstid" hos tandläkaren och ska dra ut två tänder. Hoppas att det räcker med det! Nu till sängen!  GodNatt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar