tisdag 21 april 2015

Tisdag 21 april 2015.Tandläkarbesök i dag. Göteborgsresa 1991.

Jaha så är jag två tänder fattigare. Hur dessa ska ersättas är en fråga mellan tandläkaren och mej. Bäst vore om det gick att sätta dit två nya där de andra suttit men det verkar inte vara SÅ enkelt.

Något mer att berätta om den här dagen finns inte.Jag vet inte om jag får äta men jag låter bli för säkerhets skull.

Jag går till år 1991 och den 10 juni. Efter jobbet tog jag tåget till Göteborg där jag hälsade på min barndomskamrat, Majken Enocsson, som förlorade sin man Rune något år innan Georg dog. Vi hade en del att prata om.
Den 12 juni åkte jag tillbaka till Örebro. (Ulla åkte samma dag till Tyskland står det i min dagbok.Inlånad sopran till någon kör i Hallsberg som skulle till Tyskland på körresa.)

Som synes så använde jag SJs frikort så mycket som möjligt.
Redan nästa dags morgon åkte jag åter till Göteborg. Nu i sällskap med ett antal barnbarn, oviss i dag hur många. Jag använde mig  av att barn åkte gratis och att jag fick ta med, jag tror, två äldre barn på mitt frikort.
En romsk flicka i tonåren, boende hos Ulla och Lennart, placerad där av Socialen, köpte vi biljett  till. Jag minns att vagnen var så fint möblerad  och vi var enda passagerarna i denna förstaklassvagn. Klädda stolar, allt så elegant.
 Vi åkte spårvagn, roade oss på Liseberg och tog tåget till Örebro framåt kvällen.  Mikael mötte oss vid Södra station med bil. Bernard,  Jonas och tonårstjejen sov över till nästa dag, fredag, då Lennart tog dem med till Hjortkvarn.
Jag hämtade, samma dag, Kristin på Fritids i Hovsta och vi åkte till Hjortkvarn  med stor jordgubbstårta till Kristian som fyllde år. Tog Bernard, Jonas och Kristin med till Örebro för att sova över hos mej.

Lördagen till Hovsta och hämtade fotbollskläder till Bernard. Följde med till Rosta Gärde där Bernards lag vann med 4-0. Barnvakt i Hovsta. Sven och Maria på någon körresa hela helgen.

Söndagen hade Bernard match klockan 8. Jag åkte till Mikaelskyrkan. Gudstjänst och kyrkkaffe. (ingick i jobbet). Sedan till Hovsta och lagade middag innan jag skjutsade Jonas till bussen mot Hjortkvarn. Kristin  lämnade jag hos Kerstin. Bernard till Arvidssons står det. Hämtades av föräldrarna.
 Jag hem och packar för nästa morgon ska jag till Stockholm, enligt dagboken.
Med tanke på mina barnbarn skriver jag lite detaljerat. Jag skriver också ut så det finns på papper för dem att senare läsa,  om de vill.Och kanske minnas.
Något som i dessa dagar känns tungt är att vi fått veta att flyktingkatastrofen utanför Malta natten till söndagen  tog minst 800 människoliv. Bara ett fåtal överlevde. Nu diskuteras hur  flyende människor skall kunna ta sig till Europa på annat sätt än riskera sina liv på dessa båtar. Hittills i år har mer än 1600 personer drunknat i Medelhavet och man befarar att den siffran kommer att stiga. Ofattbart!

Så tacksam för den fina vårdag vi haft i dag.Sol och värme, fågelsång och blommor.
Säger nu GodNatt och går till nattens vila.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar