onsdag 15 april 2015

Onsdag 15 april 2015.Nej, dagen blev ej som jag , lite löst planerat men bra, bra!

Nu ska jag ta det från början. Min svåger Elon, Georgs "lillebror", fyller 78 år i dag. Grattis, Elon! Jag ringer i morgon eller någon annan dag. Hoppas att du har en fin dag!

Dagen började med att min vän, tjejen i 55årsåldern, som jag, till och från, haft kontakt med sedan min tid på RIA ringde. Hon ringer numera ett par gånger om dagen.Eftersom jag vet vilken barndom hon haft och hur hon saknar sin pappa, som också var en av vännerna från min tid på RIA,men som dog för några år sedan, så blir jag rörd varje gång hon ringer, eller kommer hit. Hennes pappa ringde ofta och hans ödmjuka ton kan jag nu också märka hos hans dotter. Livet har satt sådana spår så de tappat sitt egenvärde på något vis. Det låter som om de ville säga"förlåt att jag finns till".Men??

Jag tänker på hur högt Gud älskar dem. Det var dessa, som i världens ögon var ringa, som Jesus ägnade särskild omsorg. Som kristen har jag fått i uppdrag att göra som Jesus gjorde och lärde.

"Jag har ingen mat," sa hon. Mat har jag eftersom, utöver det jag själv handlar,får av mina barn båd' nu och då så jag bjöd henne att komma och fika och hämta lite mat. Jag frågade om hon har mikrovågsugn. Det har hon inte. På min fråga om hon ville ha en sådan, svarade hon, nej.

Medan hon var här ringde min vän Stefan och frågade om jag hade en kopp kaffe. Så klart jag hade!
Stefan kom när min väninna gick härifrån. Stefan var så glad för att han fått så bra jobb och blivit befordrad efter kort tid. I går kväll var han på Bibelskolan, som ger honom insikt i Guds Ord och som han trivs med. Det gör mig glad.

Innan Stefan lämnade huset ringde Jim, som ville komma och fika vid 17-tiden. Jag fick åka med Stefan för att lämna hem Isak, tog sedan promenad hem.

Jim kom, fick kaffe och jag fick veta lite mer om hans innersta. Han är så ärlig när han berättar om sitt hårda liv och sin längtan efter att något ska hända, en gång för alla, så han får ett liv där han kan se en fortsättning och inte behöva känna sig arg, ensam och övergiven. Han vill ha trygghet och frid men har så svårt med alla låsningar som hans hårda liv har givit honom.
Jag förstår så väl hur hans mors död, då han var 8 år har påverkat honom. Jag sa också att Gud också vet om det och att han vakat över honom alla dessa år.

Han sa att han känner sig alltid bättre när han går härifrån än när han kom hit för "jag vet att du ber", sa han. Han vill att Gud ska göra något stort i hans liv. Jag sa att Gud har redan gjort allt. Han kan inte göra mer. Jesu död på korset betyder våra synders förlåtelse och gemenskap med Gud, som ger frid och trygghet. Det är bara det att Gud ALDRIG tvingar någon människa att tro på honom. Valet är vårt. "Ja, men det är något, som håller mig tillbaka", sa han. Så fick vi ett litet samtal om vad det kunde vara, innan han gick hemåt. Gud har en plan också för Jims liv!

Sådana här dagar är mina bästa dagar. Varje gång jag ser att Gud leder en människa i min väg så blir jag så tacksam. Tänk att jag har något att erbjuda sargade, fattiga människor.Att kunna ge en slant eller lite mat, hur bra det känns.

Nu skriver jag inte det här för att någon ska ge beröm. Nej, det vill jag inte ha! Detta är mitt uppdrag, som kristen och skänker mig stor glädje och det blir bara roligare och roligare och jag är glad att mina barn har samma inställning.
Som vi sjöng på "MORS DAG", när jag var barn. "Mor lilla mor", där en rad lyder: " Alltid till hjälp för andra. Så vill Gud ha det och vi behöver "bara" finnas till. Det är till syvende och sist Gud, som gör allt gott genom oss människor. Jesus har ju bara oss sedan han upptogs till Himlen. Han sa innan han togs upp att "Större ting än dessa jag har gjort, ska NI göra. Se jag är med er alla dagar intill livets slut. Vilken avskedshälsning!

Nu måste jag avsluta dagens inlägg och säger GOD Natt!.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar