torsdag 23 april 2015

Torsdag 25 april 2015. Minsta möjliga om dagen. Dokumentären "Varje ansikte har ett namn" i TV 2 fick mig att gråta.

Dagen började så ovanligt bra. Elsemarie ringde och frågade om Isak och hon kunde komma och få kaffe och smörgås. "Men det har du väl inte tid med", svarade jag. Jo, hon började lite senare än vanligt i dag Så roligt med besök och en pratstund.

Jag hällde ut något såpaaktigt på köksgolvet och moppade. Strax efteråt halkade jag och slog i golvet.
Jag låg kvar en kort stund. "Gode Gud låt mig inte ha brutit mig", utbrast jag, vände mig och klättrade upp från golvet. Den manövern gör jag på en matta varje gång jag tränar.

IngaMaj kom på hemväg från affären och hade en stor melon med som present. Härligt!

Jag hade maten klar så vi åt lunch tillsammans. Hon var trött efter lång promenad, jag lite skakad efter fallet. Hon gick hem för att sova. Jag intog soffan och somnade där.

Vaknade och såg Rapport i ettan, Dokumentären i tvåan lockade mig. Jag tittade med största intresse. Såg allt och mot slutet brast jag i gråt. Därför känner jag inte för att skriva någon blogg i kväll men vill ändå tala om varför.

Bernard meddelade på morgonen att sjukt barn hindrade honom och lillan  från att komma i dag. Ett besök vi båda glatt oss åt. Kanske det blir möjligt i morgon. Hoppas det.

Lasse och hans bror har varit i Katrineholm i dag. Besökt sin mamma och pratat om framtiden med henne och personalen. Ser ut som att hon inte kan återvända till sin lägenhet igen och åtgärder måste vidtagas med tanke på framtiden. SÅ tråkigt!

Nu avslutar jag för i kväll. Lite skakad av dokumentären och "fallet", som renderade i blåmärken som jag behandlar med mina Svenskdroppar. Önskar GodNatt till er alla. Se gärna dokumentären som visas också 25 och 28 april.

1 kommentar:

  1. Håller med om dokumentären, den var otroligt fin och rörande. Så härlig titel - varje ansikte har ett namn. Det tror jag är jätteviktigt i bemötandet / hanterandet av flyktingar.
    Hoppas du snabbt hämtar dig från fallet!
    Hälsa din kära syster Inga- Maj från mig!
    kram

    SvaraRadera