fredag 10 april 2015

Fredag 10 april 2015. Bullbakande. Lite från år 1991.

Sol och en fin dag men tyvärr blåsig, ett väder jag ogillar lika mycket som jag ogillar sommartid.
I går tränade jag nog alltför hårt för i dag har jag ont i benen.
I TV berättar försvarsministern att det politiska läget försämrats och att därför de nordiska länderna ska öka sitt samarbete tillsammans och med de Baltiska staterna.

Jag har tagit det lugnt i dag men kom frampå eftermiddagen igång med att baka bullar.Igen? Jaa igen! Jag vet inte hur många jag själv ätit upp men ganska många är det. Sedan ger jag bort en påse då och då. Till glädje för både mej och mottagaren.

I morgon ska Lasse och Elsemarie åka till Katrineholm och hälsa på "farmor" och då får de  bullar och kakor med dit. Hon har både kyl och frys på sitt boende. Kaffebryggaren togs med i flytten så de kan fixa kaffe. Det blir mysigt.

I dag i vardagsrummet "brast" ännu en liljeknopp och spred en underbar doft. Det är så märkligt att den starkaste doften känns i samma stund som klockan slår ut. En varje eftermiddag.

Enligt ordningen borde jag nu skriva klart om onsdagen den 3 april 1991 och avslutningen på den.
Det roliga väntar jag med till i morgon när jag tänkt igenom den roliga situationen lite mer och letat fram ett foto i anslutning till den.

Torsdagen 4 april står det i min dagbok:" Ingen väckarklocka!  Vi går upp när vi vill. Är så glada för vår ljusa rymliga lägenhet.Efter frukost går vi ut på stan, tittar och handlar grönsaker och kött. Ett konditori lockade med fina wienerbröd och chokladbiskvier som vi ej kunde motstå. Kaffe på balkongen. Elsemarie solar och jag sover en stund. Vi äter de goda biffar vi köpte i Saluhallen, går till "flickorna" och fikar. Sedan till tornet och avslutar dagen på en bar vid stranden.

Nu känns det som om jag är lagom trött för att somna gott.
Tvärsnytt meddelar att de nyss gjorde sin sista sändning under detta namn som de nu efter 29 år byter ut.
Från Växjö ringde IngaMaj, som hälsar på  vännen Birgit efter två år i Örebro. Nu har hon fullt sjå hela veckan med att hälsa på vänner och bekanta. Sådant är alltid roligt.
Hon berättade att hon i kväll i kyrkan fått en bok som det stod Ruth Landh i."Den fick jag låna av dej för länge sedan ", fick hon veta av en vän. Jag blev glad för jag har undrat vart den boken, "Blodsbröder" har tagit vägen.  GodNatt kära vänner. Nu blir det Närradion en stund innan jag somnar. Tack Gud för allt du hjälpt mig med i dag! Jag är glad över att du och jag är vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar