måndag 1 maj 2017

Måndag 1 maj 2017. Lika bra att gå till Forntiden på direkten!

Solsken dagen lång. På andra sidan gatan med den breda gräsmattan emellan såg jag någon sitta utanför sitt hus och dricka kaffe. Så sugen på att få göra detsamma på min härliga altan, men är inte så OK ännu, så det var ett lätt val att låta bli.

Dagen har inte varit så kul. Jag är lite hängig. Har sovit, gråtit och frusit i omgångar. 
"Jag är för ung. Inte något att berätta," säger ett av mina barnbarn när jag undrar om utebliven aktivitet på FB. 

Jag fortsätter på FB och blogg, dels på grund av att jag har ett antal trogna "läsare", dels för att en del läser det skrivna, som godnattsaga ( människor med små pretentioner), någon har meddelat att ett beroende har uppstått och till sist för att jag själv upplever det vilsamt att få avsluta dagen med att blogga. Betydligt enklare än att skriva memoarer.

Som sagt, solen den bara skiner och skiner i dag och jag tror jag ska våga mig ut på altan och försöka fånga ett foto, som jag fortfarande ej kan förmedla via bloggen ( glömde be om hjälp i går) men FB får duga. OJOJOJ! Hur har jag kunnat avstå att ge mig ut i solen i dag? På altan står stolen  och bordet och bara väntar på mig. Jag trodde att jag var för skraltig. Så mycket roligare dagen kunde ha varit! "Släpp nu lite solsken in, släpp nu lite solsken in! Om du har besvärligt, kan du få det härligt om du släpper solen in! " Så sjöng vi på 40-talet i Söndagsskolan i Korskyrkan i Stockholm!

Jag bor så vackert med en underbar liten trädgård och en härlig altan med tak. Ska njuta varje dag för nu ska solen komma. (För det har de sagt på TV!)

 Går till "Forntiden" innan kvällshostan börjar. April månad år 1996 redan avslutad.
1 maj 1996. Middag hos Elsemarie och Lasse tillsammans med farfar, farmor och moster Elsie.
Maj 2.Immanuelskyrkan har ansvar för arbetet på Ria denna vecka så jag cyklar dit. Folke, Sigvard Unge och Per finns också där. Köpt Järnspis. (Den ska jag nu sälja. Den är så mysig och jag hade en gång en dröm att installera den i köket Drömmen gick upp i rök kan man säga!) Malde grenar i kompostkvarnen. 
Maj 3. Fredag.Lilla Filip, 1½ år lämnades här för nu skulle storasyster Linn få rå om sina föräldrar och tillbringa ett par dagar i Stockholm tillsammans med dem.
Maj 5. Söndag. 6 grader. Veckan har varit kylig. I dag ska Filip få återse familjen. Någon timme innan de kommer får han se bröllopsfotot."Pappa, pappa, sa han och pekade på Lasse. Jag pekade på mamma. Vem är det? Pappa, pappa, fortsatte han och pekade på Lasse.  Mamma hade ju en så konstig frisyr, som han ej sett förut.
När de kom in genom dörren blev han vild av glädje. Snurrade runt och kastade sej på golvet. Visste inte hur han skulle uttrycka sin förtjusning!! Underbart att se!!

Maj 7. Min vän Margon Mjörnell från Finspång kom  på morgonen.Vi gick till Dagis med Linn och Filip. Jag bjöd Indonesisk Köttgryta till lunch. Både Lennart, Lasse och Sven kom och åt tillsammans med Margon och mej. Tage hämtade sin Margon på eftermiddagen.
Dagen därpå kom Lasse och fixade en sandlåda på tomten. Jag jobbade i trädgården. Öste flis på hallonhäcken. Satte några potatisar. Jonas övernattar här. Cyklar i blåsten till skolan.
Maj 11. Elsemarie på "Svart på Vitt". Kören firar 10-årsjubileum med konsert på kvällen. Filip och jag är hemma. Jag är ledsen för att jag ser dåligt.
Söndag 12. Elsemarie på kvällen i Alnängsskolan  på konsert med Mikaelskolans musikklasser.

Måndag 13 skjutsade grannen Heino mej till tåget och i Oskarshamn träffade jag Stina, Raquel och lilla Alexander, som jag förstås filmade. Näktergalen i Högskulla hälsade mig välkommen med sina drillar.
Köpte Flundror för 10 kr kg att ta med till Örebro. Där finns inte flundror att köpa.
Åkte hem efter ett par dagar. Tågbyte som vanligt i Hultsfred, Nässjö och Mjölby. Elsemarie mötte i Örebro.  När jag kom innanför dörren började jag gråta. Sex år har gått sedan jag blev ensam men att komma hem utan Georg och veta att han inte ens kommer att ringa! Jag saknar honom så mycket!
Hos Stina hade vi pratat tomtköp till ev. sommarstugebygge. Kom att få konsekvenser.
En kylig första vecka i maj detta år.

Just nu  tittar jag ut på altan. Vilken härlig 1 maj vi fick. Fortfarande 20grader fast klockan är halv 9
Kanske jag klarar av att sitta där en stund i alla fall.innan jag ska sova. 
I morgon ska jag skicka in deklarationen.
Även betala ett par fakturor som ej betalas med automatik. Hoppas att jag orkar klippa lite hallonris och ta hand om grenarna från trädklippningen. Jag lägger mig nu så orkar jag nog med morgondagen också. Nog märker jag av åldern alltid! Ändå är jag oerhört tacksam för att jag har så pass mycket av mitt gamla jag i behåll och att jag inte har ont . Bara trött.

I dag fick jag inbjudan till Tobias studentfest den 9 juni. Den sista och nr 14 av mina barnbarn.
Jag minns första studenten då vi firade Mikael och Fredrik samma dag. Vi hade gemensam fest hemma hos Kerstin och Awad. 
Det var året efter Georgs död och vi kände det svårt att inte farfar och morfar fanns med på pojkarnas fest. De hade ju så många minnen av honom. Men livet måste gå vidare.
Nu säger jag GodNatt till er kära vänner! Sov Gott!
  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar