måndag 29 maj 2017

Måndag 29 maj 2017. Att plocka i gamla papper och tidningar och fastna!

Tänkte inte skriva någon blogg i kväll! Kände mig lite trött efter en ansträngande dag.
I dag skulle det hända ett och annat i samband med min kommande flytt.

Det finns människor som samlar på grejor av olika slag. Det gör inte jag, fast det kvittar för jag har svårt att slänga, så jag får i alla fall för många prylar! Utan att ha samlarintresse..
Mitt dilemma är att jag samlar på tidningsurklipp och tidningar på vilka det står skrivet :"Spara!"
Sparat har jag gjort! I många år. Gissa om det var roligt att hitta förvaringsfack med olika rubriker  i dag när vi började arbetet med att försöka slänga lite av det sparade.

För några år sedan tog jag itu med problemet på samma sätt som i dag. Det var något bra för i dag stod där i bokhyllor i källarens rymliga pannrum fyllda med förvaringsboxar med prydligt påskrivna titlar. Ett exempel var ett fack där det stod skrivet :"Mellanöl!" (Jag var en ivrig motståndare till mellanölets frisläppande. Ordnade med demonstration bl.a.) Insåg att detta var en förbannelse för svenska ungdomar. Genom mitt frivilligarbete bland människor , som hamnat i alkoholberoende hade jag sett farorna som lurade bakom knuten.

Vi gjorde nu en lätt genomgång och (SORRY)  slängde bara en del. Allt som handlar om människor har alltid intresserat mig och här har samlats ska jag säga. En människa är en sammansatt varelse med många "fack" och jag har sorterat!. Inte konstigt om det nu finns alltför mycket att ta rätt på.
Jag kan försäkra att jag har intressanta timmar tillsammans med det sparade.

Sven kom och hjälpte Lennart med att lasta TVrummets soffa, som nu finns hos en invandrare med familj i Pålsboda. Lennart hade släpkärran till bilen med så lite annat åkte också med.

Nu sitter jag här med min "Nostalgi" i form av tidningar och annat njutbart.
Ingen kan göra det jobbet åt mig. "Kan själv" är det som gäller.

Men oj så mycket som ska bort. Farfars stora skrivbord tex. Vem vill ha det? Ingen i familjen i alla fall.

Nu lämnar jag flyttbestyren och berättar att Kerstin kom, efter röntgenbesök på Karlskoga sjukhus. Hon  hade köpt bigarråer till mej, som hon brukar efter att Georg lämnat oss, annars var det han som alltid varje vår kom med dessa av mig så åtråvärda bär, för att göra mig glad. Roligt att dottern tog vid.
Ulla och Lennart åkte vidare för att avlämna soffa, filt och kuddar. I källaren finns ännu en bäddsoffa som också ska till invandrare i Pålsboda. Bra att gamla grejer kommer till användning. Att flytta från vill till en tvåa har sina sidor.

Nu är det dags för mej att sova. Har ringt mina systrar i dag. Roligt att ha kontakt med dem. Helge hade varit i Figeholm några dagar  och träffat flera barndomsvänner. Samtliga i åldern åttio till nittiotre år gamla.

Då säger jag GodNatt till er alla.  Sov Gott! Vilken fin dag vi fick i dag också!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar