måndag 8 maj 2017

Söndag 7, måndag 8 maj 2017. Ja så var det tur att man inte hängt vinterkappan på vinden!!

Tänka sej, så det kan bli! I lördags berättade jag om värmen och sommaren som kommit! Tur att jag hann med att göra det för nu vet jag ej var den är. Varken värmen eller sommaren.

Skulle handla en del i dag. Svenska kycklingklubbor och lite annat. Har inte återgått till träning ännu så det blev bara affären i dag.
Då var det kofta och vinterkappan som fanns kvar i hallen som ännu en gång kom på. Skulle ha tvättat den och hängt den på vinden i dag. Så gick den drömmen upp i rök! Men den kommer, sommaren! Absolut! Den som väntar på något gott osv.

Elsemarie passade på att vaska fram något roligt för att få lite balans. Skickade på FB ut meddelande om firande av 50årsdag i augusti. Ska bli roligt.
Med Tobias har jag haft tät konversation i dag. Det har rört sig om fotboll, fett, träning och muskler. Jag börjar känna mig lite som expert på det där området vid det här laget.
Bäst att hålla ut "until the bitter end," eller hur man brukar säga!
I går fyllde min vän Arja 70 år. Missade det. Hon bor i Eskilstuna. Ska ta kontakt i morgon.

Jag har en Bloggvän (alltså en vän som jag fått för att hon läser min blogg) och hon ringde i dag.
Hon är 20 år yngre än jag och bor i eget hus. Tankar på att sälja har dykt upp på sista tiden. Jag gav henne det goda rådet: " Stanna kvar så länge du orkar!" Ett råd hon tog emot med tacksamhet.
Som hon sa på kardiologen om mina hjärtklaffar som borde bytas ut. "Man ska inte börja röra i gamla hus". Likadant är det med det där att flytta när man bott länge i eget hus. Man vill stanna kvar
Det kommer en dag när det inte finns ork kvar. Då är det dags att sälja och flytta.
Den dagen närmar sig alltmer för min del. Att plötsligt få veta att ett barnbarn med familj är intresserade av att ta hand om det gamla huset gör att uppbrottet blir mindre smärtsamt, inbillar jag mig. Bäst att få det gjort medan huvudet funkar!

I dag hände något roligt. IngaMaj, min syster ringde. Jag har tidigare berättat om hur svårt det är att nå henne. Vi pratade länge. I juni ska både hon och jag åka till Göteborg.

I kväll skruvade jag på Radion, P1. Tendens heter programmet och det hade sänts två gånger i dag. Senast klockan 20.03.
Om du har möjlighet så sätt på dator, padda eller iPhone och lyssna hur kristna invandrare som flyr för sin tro hittar kristna vänner i Sverige och de firar gudstjänst tillsammans.
Jag blev så glad att höra detta!

Inga ringde i dag. Vi delar våra tankar med varandra och ber för varandras böneämnen.
Det är en förmån vi har, alla vi som tror på en Gud som svarar på våra böner.

Jag har plockat med lite papper i dag. Sakta, sakta går allt. Men visst! Jag har ju handlat i affären också. För en pensionär kör det ju alltid ihop sig. Ena dagen till affären , nästa till posten, tredje dagen till banken, hårfrisörskan, skomakaren, kyrkan, vårdcentralen.
Swisch, så var veckan slut! Men nästa! DÅ har jag tid, visst?

"Hur eller hur", som hon sa, vår mamma, så är det konstigt att jag fryser i kväll. Eller kanske ä det inte så konstigt! Tittar på utetermometern. Den visar 4 grader.
Jag ger upp och går till sängen Tänker på våra tiggare. Härbärget har stängt för säsongen.
Såg en man utanför affären. Jo han fick en sedel och lite bröd.  Men ack så dåligt jag mår varje gång.
Livet är inte rättvist. Varför ska det vara så här?

Från min vän i Skåne, som jag pratade med i dag, fick jag veta att den rumänska farmor eller mormor som suttit och tiggt utanför min väns affär nu åkt hem till de fyra barnbarnen för att ta hand om dem i Rumänien och att nu barnens föräldrar sitter där i stället. Ska skicka en slant som min vän kan förmedla till dem. Min vän och de talar samma språk och det underlättar.
Så säger jag GodNatt och så fortsätter vi att vänta på sommaren. Låt oss uppmuntra varandra under tiden! Nu fick jag SMS från Nathalie ser jag. Roligt med Facebook. Ska läsa det innan jag ska sova.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar