tisdag 9 maj 2017

Tisdag 9 maj 2017. Lite Nutid och lite Forntid.

Dagen har varit grå och kall! Men jag har varit med förr! Det brukar slå till med sommarvärme på riktigt efter den 15 maj. I sådana fall. Det här är inte sant. Det har hänt men sådant vet man inget om i förväg. Bara TV som vet och de har ej SÅ lång framförhållning.

I dag har jag jobbat med pappershögar som jag sorterat ett antal gånger och flyttat från stol till stol i köket. Allt jag gör  går så sakta. Det har hänt lite roligt också.

Kerstin ringde och berättade hur hon satt i Växthuset och njöt. "Kom hit och fika", sa hon. Just som jag skulle ringa Färdtjänst kom jag på att jag skulle få fikabesök så jag bad Kerstin att få komma en annan dag.  Så kallt som det varit så hade det varit slöseri att sitta i Växthuset en dag som denna. När solen skiner kommer jag.

Det är tisdag. Sven ringde på väg till Maxi. Skrattande frågade han om jag ville ha en påse potatis och ett blått paket hårt bröd. Det är sådant som passar bäst att köpa på ICA.
Han kom med en påse potatis och en burk honung, som jag önskat.

Jag tog itu med att sätta in papper i pärmar. Förmodligen helt onödigt men detta är en last jag dragits med i hela mitt liv. Och som tagit alltför mycket av min tid. Går fortare att slänga!

Ett telefonsamtal gjorde mig glad. Jag är fortfarande trött men det sägs att det är sådan den här sortens förkylning är. Läste i dag att Vila, Värme och Vatten är vad man ska bjuda sig själv i förkylningstider.  Så nu ska jag tänka på det. Också!

Så tar jag vid där jag slutade om Forntiden. Året var 1996.
Den 16 maj skulle jag resa hem från Småland. Raquel bjöd på god lunch. Tjälknöl av älg! Det smakade vill jag säga! Stina skjutsade mig till tåget.
Den 16 maj är en speciell dag. Mammas födelsedag. Hon skulle ha fyllt 97 år om hon hade levt. Hon var bara 90 år när hon flyttade till hem till Gud. Mammas födelsedagar är så ljusa minnen . Alla blommor, nyfernissade golv och feststämning. Denna ljuva årstid!
Detta år Kristi Himmelsfärdsdag och Örebromissionens årskonferens.

Följande dagar efter hemkomsten till Örebro händer att Sven och Maria åker till Stockholm för att se  "Sound of Music"
Det blev en kall och blåsig helg. Den 18 maj, lördag var det minus två grader på morgonen. Ulla fyllde 42 år. Hon firades inte den dagen tydligen, annat än av sin närmaste familj Det firas ibland före och ibland efter själva födelsedagen. Vi har lärt oss att anpassa oss efter rådande förhållanden, så många som vi är!
Den kvällen är jag barnvakt hos Linn och Filip. Linn och jag har "Disco" sedan Filip somnat.

19 maj, söndag. I Dagboken läser jag följande:"Min lilla Bernard, som ville gifta sig med farmor när han var 4 år fyller i dag 16! Tiden går. Jag får god lunch, stryker en del kläder innan Maria skjutsar mig till Immanuelskyrkan  på kvällen.

Följande dagar fikabesök av vännen Gurli Holmer, lunchgäster också.
 Något  nedslående står det:" Det blev ingen vår i år heller!" Aj då, säger jag som trodde att det alltid var soligt i maj förr i tiden, Nog vill jag minnas att det var så.

23 maj,torsdag. Stryker kläder som jag tog med hem från Hovsta i söndags.
Jonas kom vid 9-tiden på morgonen och fick lite mat. Han hade tillsammans med en kamrat sovit i Fågeltornet i Oset.
Barnvakt på kvällen. Elsemarie och Lasse hos Karlehagens på husgrupp. Elsemarie gjorde sedan ostpaj, som Linn önskat få med på utflykten i morgon.
Nästa dag åker Elsemarie och Lasse med lilla Filip till Eskilstuna djurpark.
Kerstin och jag med blommor till Georgs grav.

Den 25 - 27 maj, pingsthelgen besökte jag en nybliven vän i Eksjö.Nästa dag barnvakt då Filip har ögonproblem och ej kan vara på dagis.
Maj 29. Emil på skolresa till Göteborg. Jag till Skrankebol med Lennart.Stannar där ett par dagar.
Så var det slut med den kalla maj månaden år 1996.

Det passar bra för jag längtar till sängen nu.  Tackar Gud för dagen som passerat i lugn och ro.
I morgon är det, förutom Annas födelsedag, viktiga saker som händer.

Till sist en vers av den fina psalmen:"Blott en dag, ett ögonblick i sänder, vilken tröst vad än som kommer på. Allt ju vilar i min faders händer. Skulle jag som barn väl ängslas då?"

Gud sviker aldrig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar