söndag 21 maj 2017

Lördag 20, söndag 21 maj 2017. Dagar som väcker minnen.

Söndag. Ingen kyrka i dag heller. Närradion fick, som så ofta , ersätta. En enkel och bra predikan som jag önskar att många skulle få ta del av. Fina sånger. Studiogudstjänst från stadens pingstkyrka.

Jag lyssnade noga men var i övrigt inte i bästa form. Kvicknade dock till fram på eftermiddagen.
Pratade med Tobias om hans deltagande i en Fotbollsmatch i Kungsör.
Har ej hört från honom sedan han kommit åter. Han åkte dit i sällskap med föräldrarna.

Bakade bullar, som jag gratulerade en god vän med. Hon fyllde nyligen år och några bullar blev presenten, som försenad fick avhämtas i dag.

I dag är för mig en glädjens dag. Annelie och Markus gick till Gudstjänsten i Immanuelskyrkan och blev medlemmar i den församlingen. En stor dag! I kväll kom de hit för en fika och nybakta bullar!

När jag i eftermiddag skulle fatta ett beslut och kände mig lite oviss hörde jag inom mig sången:"Herren skall strida för eder och ni skall vara stilla därvid."
Jag fylldes av frid och glädje och känner ingen oro utan är viss om att allt är väl.Att Herren är med mig i allt.

I kväll har ännu en gång "Fallet Kevin" varit med i TVs Agenda. Jag kan ej låta bli att titta varje gång det visas i TV. " Så skulle vi inte göra i dag", sägs det. Precis som doktorn sa till mej när jag berättade att jag ej fick komma till sjukhuset när jag fått en stroke för flera år sedan. Det skulle gå tillbaka inom ett antal  timmar.  

Den här dagen och den i går är speciella för mej och för vår familj
Den 20 maj år 1990, var en söndag, då Elsemarie och Lasse hade lysningskalas med många gäster.
Jag har i tidigare blogg  utförligt berättat om den dagen och glädjen som nästa dag förbyttes i sorg då pappa Georgs hjärta upphörde att slå, så jag nöjer mig med att bara nämna om det.

Naturligtvis dyker dessa minnen upp varje år dessa dagar.
Barnbarnet Mattias var här i går och vi pratade om hur sorgligt det var.
Mattias var då 17 år. Georg jobbade i Stockholm, men kom på fredagarna, om han inte var utomlands, hem till Örebro och varje söndagsmorgon när Mattias och Mikael delade ut Nerikes Allehanda i vissa distrikt, så var morfar Georg med och hjälpte dem, morgonpigg som han var.
Efter avslutat arbete samlades de runt fikabordet hos oss, som då bodde på Eklundavägen, nära pojkarnas hem. Mattias nämnde särskilt det där med att Georg och pojkarna fikade och pratade tillsammans och hade det mysigt. Det betydde mycket för både morfar och killarna.

Nu är det dags att sova och jag sneglar, som vanligt mot min sköna säng.
Lika bra att säga GodNatt. Hoppas att ni alla mår bra och att ni får sova gott i natt.
I går hade jag besök av mitt barnbarnsbarn Celia, tre år. Så härligt att höra henne prata så förståndigt
och höra hennes resonemang om saker och ting. Barn är ljuvliga!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar