onsdag 24 maj 2017

Tisdag 23 maj 2017 med fortsättning onsdag 24 maj. Visst känns det!

Vilken underbar dag vi haft i dag! Strålande sol. Jag hade tid hos hårfrisörskan. En lyx som mina barn bjuder på genom guldkanten de förärar mig. SÅ skönt att dra dit utan att tycka att jag gör något jag inte borde göra. Så enkelt det blivit! Hon är så bra, min hårfrisörska, och jag är så nöjd, så nöjd! Håret håller sig OK så länge och jag mår så bra av att få uppleva denna lyx i tillvaron.

Nyss ringde ett barnbarn och det är också något man mår bra av! Det där med barnbarn är något alldeles speciellt och "Ränderna går aldrig ur." Fatta detta på rätt sätt. Alltså på det sätt som jag tänkt mig det! Hahaha!!!

Fick i dag besök av Annelie, som tog fram dammsugaren och fixade golven, innan vi fikade på altan.
Något rörigt både på altan och inomhus. "Jag sitter på kanten av upprivet bo och ordnar min vinge till flytt", sjöng vi i mina unga dagar. Något i den stilen känner jag det nu och en tid framöver, antar jag.

  Jag flyttar om några veckor från mitt lilla Paradis in till stadens Centrum!
 Det var inget lätt beslut kan jag säga och visst faller det en tår emellanåt! Konstigt vore det väl annars. Jag har bott och stortrivts här i 23 år. Alla barnbarnen har sovit över då och då. Fler eller färre dagar. När jag flyttade in här hade jag tio pojkar och två flickor. Nu har jag tolv pojkar och två flickor. Filip och Tobias utökade skaran nov. 94 och juli 99.
Så fina barnbarn allihop och jag älskar dem alla. De är så omtänksamma och jag hänger med på födelsedagsfester och andra evenemang så jag tappar inte bort någon. Barnbarnsbarn har jag tjugoen.

Sedan april 1994 har jag bott här och njutit varje dag. Lagom stort hus i ett  underbart, lugnt område med gångavstånd till stan. Fina, grannar, en Alfons, som traskar runt och klipper gräset utan att göra väsen av sig, Garage, Vind och Källare. Inte konstigt att jag trivts och mått gott här! Lagom stor trädgård med Fruktträd, Hallon, Vinbär, vita, röda och svarta, Krusbär Rabarber förutom vackra rosor och en Vinstock som ger jättegoda druvor.

Drar mig just nu till minnes en gammal historia om en bonde som läste en annons i tidningen om sin gård, som han utannonserat till salu. Han läste och läste och sa:" Om det här är min gård då säljer jag den aldrig!!"  Så kan man känna det. Dock icke jag, som länge insett att min ork inte räcker och att det är dags nu. Fast länge har jag hållit ut.

 Att flytta den här årstiden är väl inte så väl valt. Träden blev gröna i förgår. Exploderade, kan man säga. Som det ofta blir när våren inte kommer när den ska. Fåglarna kvittrar och ute är det varmt och skönt.För att inte nämna om hur vackert det är med denna första, skira grönska.

 Nu börjar tiden här dock rinna ut, När krafterna tryter är det tid för yngre krafter att ta vid.
Naturligtvis känns det, men man måste inse att "allt har sin tid", som Bibeln säger.
Då är det lika bra att "dra vidare", ett par ord jag fick av en vän, som i sin tur fått dem från Gud, häromdagen, beträffande min flytt.
 "Att dra vidare". Låter spännande! Gud vet framtiden och man vet aldrig vad han hittar på. "Han leder oss på rätta vägar för sitt namns skull"står det i Psalm 23.

Nu bearbetar jag det här och förstår att det som sker är bäst och rätt just nu. Jag är gammal. Jag kan fortfarande tänka någorlunda klart och har önskat att själv få sälja mitt hus och välja den bostad jag önskar. Jag har haft ett och annat förslag på lägenheter men varit lite envis att jag ville bo i Centrum.  Nu blir det så och precis i  det område där jag önskat att få bo den dag jag måste lämna min lilla idyll. En tvåa väntar nu på mig där.  Något ytterligare rum hade jag nog önskat men jag vänjer mig, så klart! Jag får med Vinrankan till den inglasade balkongen. Härligt!

Kommer ihåg att de som bodde här före mej sa ungefär likadant som jag. De lämnade huset med saknad och kallade det för en liten idyll.
Det som känns bra i sammanhanget är att jag säljer till barnbarn med familj. Det passade perfekt i tid för dem att byta bostad just nu och de har önskat att få bo kvar i det här området där de bott  ett antal år i hyreslägenhet. De är nöjda och givetvis är det lättare för dem att flytta, än för mej men jag är  nöjd med det som sker. Fälla en saknadens tår ibland är väl tillåtet!

Jag kommer att bo nära kyrkan där jag har mitt Andliga hem och även om många av mina gamla vänner flyttat hem till Gud så finns det flera kvar i livet och det blir enkelt att ta mig till kyrkan med rullatorn.

I dag, onsdag, blev jag bjuden på god, vegetarisk lunch hos Kerstin och Awad. Det var så fridfullt och stilla  i deras mysiga trädgård  Vi satt ute och njöt av sommarvärmen. I deras Växthus bara växer och växer det!
Alla mina barn har sina hem i lugna, stilla områden medan deras mamma drar sig mot Centrum!

Jag är, som vanligt trött och sömnig i kväll också. Måste sova fast jag har en hel del att göra och kvällen inbjuder dessutom till en mysig stund på altan,. Jag tror att jag börjat uppbrottet lite för tidigt och nu får bo resten av tiden lite "hipp som happ". Har lite svårt att hålla mig till EN uppgift i taget. Må Gud hjälpa mej att ta med minsta möjliga. Jag ska ju till Himlen nästa gång jag flyttar och dit tar man ingenting med sig. För jag kan väl inte tro att jag ska flytta fler gånger innan  dess. Men vad vet jag? Jag oroar mig dock ej för morgondagen. "Allt ju vilar i min faders händer"...

Nu säger jag GodNatt till er mina vänner. Njut av sol, värme och fågelsång! Nyss fick jag SMS från Tobias att Filip kommit hem i kväll och i morgon kommer Linn. Roligt när barnen kommer hem till sin familj. Jag minns!!!   Med stor glädje!

Jag tackar Gud för en fantastisk dag och ska nu sova gott!  Det är så skönt att sitta här vid den öppna altandörren och skriva medan skymningen stilla sig sänker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar