torsdag 4 maj 2017

Onsdag, torsdag 3,4 maj 2017.Halvbra kan man säga!

I morgon ska jag gå till apoteket och hitta något som fort, fort, tar bort förkylning.
Jag gillar inte att det tar så lång tid att bli av med hostan och den där tunga andningen som jag dras med.

Nu ska jag berätta något roligt.
Sol både i går och i dag.Och vilken sol sedan! I dag sedan jag kommit hem från hårfrisörskan kom Annelie hit och vi fikade på altan i solen. Har inte vårstädat där ännu men för att fika behövs bara ett bord och var sin stol. Resten blundar man för. O, vad vi njöt av sol och värme. Markus dök upp men då hade vi redan bestämt oss för att gå in till vardagsrummet där vi fortsatte att fika.

Vi bad också för en man som blivit sjuk och ligger på sjukhuset. Hans fru är gravid och oron för mannens hastiga insjuknande oroar. Vi ber att allt ska gå bra.
Markus har fått nytt jobb denna vecka och finner sig  väl tillrätta.
Jag blev glad då han sa att han själv kände sig lite osäker på nya jobbet men helt fantastiska arbetskamrater hade gjort att allt kändes bra och att han är på rätt plats.

 Jag skulle skriva tidig blogg i kväll men blev sittandes vid TV 4 för att se en film om Ike'as grundare Ingvar Kamprad. Jag har alltid beundrat den mannen. Om det beror på att vi båda är smålänningar eller möjligen har vissa gemensamma drag, eller båda, låter jag vara osagt.

Han tyckte nog att han borde ha varit hemma mera med sina tre pojkar när de var små men rörande var att höra hur han vid ett tillfälle kom hem från en resa och fann de  tre killarna sitta tillsammans och berättade för "pappa" att de hade pratat om hur  mycket han alltid hade att göra och kommit överens om att när de blivit vuxna så skulle de ta över jobbet så han fick ta det lite lugnare.
Det gjorde, så klart, gott i ett fadershjärta att höra.

(För min del tänkte jag att det måste väl ändå ha funnits det som vi numera kallar "kvalitetstid" i förhållandet mellan far och söner, annars hade de nog ej haft det där samtalet och överenskommelsen om att ge pappa ett lugnare liv.)

I dag och i morgon är Elsemarie i Stockholm för jobbet.
Jag gick till min fantastiska hårfrisörska och blev åter fin i håret. Sedan till brevlådan med ett försenat postgirokuvert och så en lång promenad hem.

På grund av förkylningen har jag ej tränat på mången god dag så den där promenaden lyfte mig en bit och jag känner mig något piggare i kväll.
Jag vill ut i trädgården och inväntar bara lite mer styrka i kroppen.
Ska ta jord från komposttunnan och så tomaterna som skulle ha blivit sådda för en månad sedan.
De blir i alla fall klara till hösten. Jag sår i krukor som kan stå lite överallt.
I år har jag inte satt någon potatis fast det är något jag gillar. Men ingen tid förliden.

Jag har så mycket att tänka på varje dag och allt går så sakta. Nu är det dags att sova och jag tror att den långa promenaden gjorde att jag känner mig trött så nu ska jag inta min sköna säng och fortsätta att läsa min bok, som jag fick av en vän när jag fyllde år.
Jag ska förresten återkomma till min födelsedag när jag fått klart allt i samband därmed.

Nu säger jag GodNatt till er alla och tror på en ny morgondag. Just nu rinner en låt från tiden som scoutledare upp i minnet. "Var ny dag med Jesus är bättre än den dag som svann. Var ny dag med Jesus , min bäste vän är han. Jesus mig bevarar, jag vet han både vill och kan. Var ny dag med Jesus är bättre än den dag som svann."

Det får bli avslutning på dagens blogg. Nu ska jag be för de hemlösa. Såg en del på TV i kväll. Önskar ibland att jag var yngre och kunde gå ut som jag nyss i min iPhone såg att Frälsningsarmen i Västerås gör. SÅ intressant! Så många fina samtal, kvällar och nätter. Människa till Människa!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar