fredag 12 maj 2017

Fredag 12 maj 2017. Så mycken välvilja jag möter. Både i dag och i morgon.

Inte blir jag klok på medicinerandets för och nackdelar.  I dag tog jag hostmedicin och nu hostar jag igen fast jag varit av med den några dagar. Ursäkta, men jag har läst "BIVERKNINGAR".
Säga vad ni vill men jag är drabbad.

Lyssnar till Närradion, som alltid på fredagskvällarna. Nyss sjöngs sången "Jesus för världen givit sitt liv, öppnade ögon, Herre mig giv! Mig att förlossa offrar han sig, då han på korset dör ock för mig."

Förbönskvällen i Pingstkyrkan innehåller en del sånger, bön och tacksägelse. Det är så fint att människor kan ringa in sina böneämnen och få hjälp av många att bedja. Många, som lyssnar, förenas i bön och Gud har lovat att vara oss nära och svara på våra böner.

Dagen började bra med besök av Kerstin och Ulla. De hade med ägg, en stor ost, ekologisk fläskfärs mm. Döttrarna är mer hemma i sjukvårdskunnande än vad jag är och vet att det är viktigt att dricka mycket när man inte är OK. .Distriktssköterskan ser till att jag alltid har ett stort antal stora flaskor kolsyrat vatten med någon god fruktsmak för det är lättare att se till att få i sig än enbart kranvatten.

Jag är så omsluten med omvårdnad och kärlek av mina barn och jag blir så rörd. Inte heller tillåter de mig att betala allt de kommer med . Jag gör som mamma alltid sa;"Säg TACK, det räcker!"
Det är väl något nedärvt att föräldrar har ansvar för sina barn men inte tvärtom. Fast det är ju så det funkar i verkligheten. Jag är så privilegierad, tycker jag.

I dag var båda döttrarna lediga och gav mej sin tid. Vi skulle "röja" lite här hemma för att det har med åren blivit onödigt mycket av mycket!! Så är det bara!!

Vi bestämde oss för att ta tag i bokhyllorna i TVrummet. Inte lätt att veta vilka böcker som skulle slängas och vilka som jag ville ha kvar.
Kerstin tog bok för bok, läste boktiteln och jag visste genast i vilken hög den skulle hamna.
Jag har alltid älskat böcker, fast jag nu för tiden ej har så mycket tid att läsa, eftersom vardagsarbetet tar så lång tid mot vad det gjort tidigare. Därför var det lika bra att Secondhandbutiken "Livlinan" fick ta av överflödet.
Flickorna åkte dit med böckerna medan jag lagade biffar av den fina fläskfärsen jag fått.

Vi åt tillsammans. Så roligt!

Så var jag åter ensam. Men inte så länge för snart kom Annelie och Markus. Jag fick erbjudande att i morgon åka med till Nora. (För att där äta glass.En utflykt som vi örebroare gör när vi behöver lite förströelse.) Annelie hade lite roligt att berätta. Något som gjorde mig så glad. Som jag ska berätta om längre fram. De fick överblivna biffar , potatis och vinbärsgele' med sig hem.

Sven och Maria är i Stockholm på KD möte för Seniorer!!
Kristin spelar med Smaskgänget på aula Nova på Musikhögskolan.

Nöjd med dagen och "utrensningen" tänker jag gå till nattens vila. Sändningen från Pingstkyrkan i Närradion pågår och jag lyssnar med glädje medan jag somnar in.

Tack Gud för denna fantastiska dag då vi i lugn och ro fått se resultat av våra gemensamma ansträngningar. Nu förenar jag mig med övriga i förbönskvällen i Pingstkyrkan.

Tänker på de anhöriga till den 30-åriga lärare i Göteborg, som i går morse blev skjuten till döds i en bil utanför den skola där han arbetade. Både elever och lärare såg vad som skedde. Två maskerade män försvann i en bil där en tredje man satt vid ratten. I dag har en man skjutits i Malmö.
Vi lever i en ond värld. Vi vet dock att en dag ska allt förändras för Gud kommer att ha sista ordet.
Till dess står vi tillsammans med honom i striden mot det onda. MOT det onda, FÖR det goda! ALLTID! I Närradion tackar man just nu för att "var och en som åkallar Herrens namn ska vara frälst." I den tacksägelsen instämmer vi!
Sov Gott , kära vänner! I morgon ska solen skina igen! Något att se fram emot!!!  
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar