torsdag 25 maj 2017

Torsdag 26 maj 2017. "Du ska inte tro att det blir någon flytt ifall inte nån sätter fart!"

Om man har fyra barn och alla har olika "gåvor" så får man se till så att det blir rätt familj i rätt tid om man behöver be om hjälp!

I dag var det familjen Hallqvist som hade ledigt och kom hit och satte fart.
Elsemarie är sin fars dotter och har haft hans egenskaper slumrande i sig sedan tidiga barnaår.
Nu är hon sedan många år vuxen och egenskaperna har slagit ut i full blom.   När hon sätter fart, då händer det saker ska jag säga! Bestämmer vad som ska göras och ger sej inte förr'n det är klart.
Jag har betydligt lättare för att "göra i morgon det som inte blir gjort i dag."

Så hon kom med sin familj och "satte fart"! På oss alla! Hade handlat frallor och annat gott på vägen hit och vi började med förmiddagskaffe på altan där solens strålar flödade över oss.
Så tog vi itu med vinden. En del av oss plockade fram kartonger, skåp, pärmar och annat som måste bort. Flyttkartonger och andra kartonger som sparats år efter år. Nu kommer de till användning. Två plockade fram, en tog emot i vindstrappan och en gick vidare ut på garageuppfarten där allt lämnades för vidare sortering. Bil med släpkärra stod bredvid redo för bortforsling!
Ett och annat glatt tillrop till mej om hur bra allt kommer att bli! För att peppa mej! Fint gjort!

Så var det dags för garderobsgenomgång. Tre högar! En hög som av mig ska brukas också i fortsättningen,
En d:o att slängas. En hög att ge till invandrare på flyktingförläggningen i Björnhammar.
De två sistnämnda högarna var lika stora. Invandrarna ska ha bra kläder. Är de "noppriga" eller tvättade för många gånger så hamnar de tveklöst i "slänghögen". Tidigare rektor på "KomVux", så vet Elsemarie att invandrarna ofta är människor som levt "ett gott liv" i sitt hemland innan de tvingades till flykt på grund av situationer, som de helst hade undvikit att hamna i.

Två personer fixade snart den delen av flyttbestyren. Det gick undan, värre. Jag satt på min säng och kollade läget! Skor och kläder!

Tredje och dagens sista etapp ägnades åt matkällaren där vi hittade ett och annat som nästan fick oss att stanna upp ett tag innan vi "la locken på" och bestämde att Lasse skulle ta fram projektorn och titta på gamla filmer vid tillfälle så vi kan minnas gamla tider.

 En kassabok från år 1945, då jag bodde ensam i Stockholm var högst intressant, men vi lämnade också den för att sköta våra uppgifter. Även den kartongen fick finna sig i att vi "la locket på" tills något tillfälle längre fram i tiden. Matkällaren är rymlig och mycket av olika slag förvaras där.

Glasburkar förpassades till kärran fvb till återvinningen. Stor kartong med flaskor sparades till Stina, som förser oss med så god fläderblomssaft och hon behöver ständigt nya tomflaskor.

För att avsluta dagens jobb på ett "värdigt" sätt, bestämde familjen att det skulle inhandlas kebab  och lite annat gott till kvällen. Den outtröttlige Tobias hade fotbollsträning och hade ätit en portion inköpt mat för att möta det behov, som skulle uppstå under kvällens lopp!  Här kom jag lindrigt undan må jag säga. Men det är klart att vi sparade ju faktiskt  tid på detta sätt.

Jag inbjöds att följa med hem till familjen för att äta av den goda grekiska maten,som Lasse hade inhandlat. Fick skjuts hem av Filip.
 Jodå jag grät en skvätt här hemma när vi avslutat jobbet. Men det FÅR jag göra. Jag är nöjd även när tårarna kommer. Jag VET att allt kommer att bli bra.

I morgon är jag bjuden på födelsedagskalas i Hovsta. Martin och Tina är i Örebro med sina flickor och nu ska vi fira Cornelias 6-årsdag. Innan dess återigen en  "titt" på lägenheten, dit jag ska flytta inom kort.

Så har också denna dag tagit slut och jag är så nöjd och tacksam för den! Jag behöver att nå'n sätter fart. Jag har lite anlag för motsatsen när jag är ensam. Hur tacksam jag är för all hjälp jag fått i dag! Jag är så beroende av hjälp fast jag helst vill klara allt på egen hand men har varken nödvändig ork eller tillräckligt bra syn för att klara det jag vill!

Nu återstår bara att säga GODNATT till er mina vänner. Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar