fredag 19 maj 2017

Fredag 19 maj 2017. Både Karl-Olov Hedlund och Bernard Landh fyller år i dag.

Det har hänt mycket i dag. Solen både kom och stannade kvar. Varmt, varmt!
En firma, som jag anlitat kom med chef och en anställd. Den anställde, från Gambia, var gift med en svensk flicka och bosatt  i Hällefors.
Nu blev det vårstädat i trädgården. Jag försökte mej på att klippa några torra hallongrenar. Det är så roligt. Jag tog några och ser att det finns några kvar som jag kan ta en annan dag. Om jag blir OK.

Förkylningen är tydligen inte över. Hostar ibland och har lite svårt med andningen.
Lasse och Fredrik kom sen eftermiddag, då jag sov gott i fåtöljen. (Det var inte första gången i dag)
De skulle få rätsida på Alfons som varit inlåst över vintern och i dag skulle det bli ALFONS-släpp.
Alfons är fortfarande inlåst i väntan på, ja, något jag inte förstår!!
I morgon ska nytt försök göras.  Mer roligt har hänt i dag.

Jag ringde till min syster IngaMaj och i dag svarade hon. Jag blev så glad över att slippa höra tel.svararen.
I dag har Helge åkt till Figeholm och ska stanna några dagar. Han är fantastisk, vår storebror!
Åker buss från Södertälje till Oskarshamn, trots sin dåliga syn. IngaMaj och jag sa i dag att vi borde vara där, vi också. Vi båda åker nog dit lite senare.

 Vilken dag vi haft i dag! Jag fick ett foto som jag ska skicka vidare på FB, där Ulla berättar en otrolig grej, som har att göra därmed.

Jag ringde till Karl-Olov Hedlund i Lesjöfors och gratulerade på 71-årsdagen. Han blev förvånad och glad. Vi hade, så klart, åtskilligt att prata om. Gamla roliga minnen. "Ibland om jag har svårt att somna på kvällarna så ligger jag och tänker på alla gamla, roliga minnen och jag sätter på gamla sånger på youtube och minns Saron och sångerna vi sjöng där",sa han.
Han berättade om sin kärlek till barn, som han alltid haft och sa att när Ulla var liten så hittade han på ärenden för att få leka med henne. Han var 8 år när hon föddes. Han kom ihåg "den snälla barnflickan, Marianne" och alla träffar vi som familjer hade.

Vi mår säkert båda gott efter det samtalet. Den fina Karl-Olov, som haft problem med svår olycka med påföljd, svårighet med både syn och hörsel, vilket i stor utsträckning hindrat honom i hans intresse för att sjunga. Ändå nöjd med tillvaron.
Födelsedagen hade han firat tillsammans med de få familjemedlemmar han har kvar.

Bernard fyllde 37 år i dag och jag uppvaktade via FaceBook. Ska fira honom bättre,senare.

Att jag nu är så sömnig har säkert att göra med den långdragna förkylningen. Jag känner igen symptomen.
Kära vänner! GodNatt och Sov Gott! Det önskar jag er av hela mitt hjärta. Själv ska jag inta sängen omgående. Tackar Gud för att jag "bara" är trött och inte har ont.

Nu ser jag fram mot en ny dag. Vet att jag får fint besök. Kanske hinner jag med något vettigt arbete innan dess. Nu är jag tacksam för dag som svunnit! Tack, Gud! Amen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar