fredag 5 maj 2017

Fredag 5 maj 2017. Vilken sommardag! Örebro slog rekord i värme!

Så är det fredag kväll. Allt är tyst och stilla. Jag sitter här och funderar över dagen och dess olika händelser.
Som så ofta efter frukost slog  jag mig ner i fåtöljen i morse, för att läsa Bibeln och "Daglig Kraft", samt ha en stund tillsammans med Jesus. Till honom kan jag vända mig med allt. Både glädje och bekymmer. Han ger mej sin frid även om jag är upprörd, sorgsen eller bekymrad. Det är förunderligt.

För många år sedan sa han en gång till mej: "Mitt älskade barn, jag hjälper dej med ALLT!"
Hur många gånger har jag inte sedan dess gått tillbaka till de orden och varit förvissad om att det Gud lovat står fast. Alltid! Aldrig har jag behövt gå besviken från honom.

Förkylningen har gjort mig trött. Det är nu två veckor sedan hostan började. Den blev ej så långvarig men den har förorsakat mig en enorm trötthetskänsla och det är tungt att andas.  Jag vill bara sova. Natt och dag.  Får snart min årliga kallelse till Vårdcentralen så tar vi både hjärtklaffar, förkylning och allt på EN gång.
Jonas kom i dag med Bisolvon, som jag ska ta tre gånger pr dag. Så får vi se. Jag tror att avsaknad av arbetslust är mest plågsam. Det där som min vän Gunbritt kallar för "balansen".
Jag vill, jag vill, jag vill! Å ena sidan. Orkar inte, orkar inte, orkar inte å den andra!

En gång när jag var förkyld passade en planerad utlandsresa till varmare länder perfekt. Solen hade en gynnsam inverkan och jag kom hem frisk och glad.

Alltnog! Vid tvåtiden i dag satt jag i fåtöljen och sov då min iPhone ringde. Sven undrade om jag ville komma till Lundhagskyrkan i Hovsta på Musikcafe'. Jag skulle få skjuts både dit och hem.
Var först tveksam men så kom vi överens om att jag skulle nog behöva komma bort ifrån fåtöljen en stund.
Sagt och gjort. Maria kom och hämtade mej. Lundhagskyrkan är så inbjudande och jag trivs med att sitta där och lyssna till fin sång och musik, dricka kaffe, se trafiken på stora vägen en bit från kyrkan. Allt är LIVET, som det är. Rymmer så mycket.
I sommar blir det cafe' och Loppis, som vanligt, alla dagar från klockan 11 till 18.
(Jamen dit kan jag kanske frakta en del prylar som jag inte behöver!) Bara en tanke! Vore värt att prova!!

Jag är så imponerad av den där kyrkan med alla sångare och musikanter och egen konditor. Matbröd, kaffebröd, allt så gott!! Den stora mackan, som gjordes till mig, då jag inte hade ätit lunch, blev verkligen en lunchmacka! Så god!!

Skjuts hem fick jag av Sven och Maria. Nu har jag i kväll glädje av den vackra sången  av pastor Monica Sturzenbecker till fin musik, som jag fick lyssna till. Den finns inuti mig på något sätt. Jag tror jag blev ett snäpp friskare av att lyssna. Tack för att jag hamnade där!

Joodå, det har hänt mer saker i dag, men klockan är nu dags  för mej att sova så jag säger därför GodNatt till mina Bloggläsare . Sov Gott! Tack, ni som ber för mig och mitt tillfrisknande! Låt oss fortsätta att be för den man vi bad för i går och som hastigt insjuknat. Jag har ej haft kontakt med den som förmedlade böneämnet i går så jag vet ej hur läget är just nu. Får återkomma!

"Herren är min herde. Mig skall intet fattas!" Psalm 23!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar