lördag 13 maj 2017

Lördag 13 maj 2017. Vilken bra dag det blev. Inte jobba. Bara njuta!

Att jag fick inbjudan till förmiddagskaffe hos dotter och måg gjorde att jag tog tag i dagen som höll på att bli en slödag, vilket inte är önskvärt.
Jag kom snabbt i kläderna, tog rullatorn och promenerade i det vackra soliga vädret.
Fikade på deras härliga altan och hämtades senare av Annelie på en biltur till Karlslund, där jag aldrig tidigare varit innanför staketet. Bara beskådat från stora vägen.

Där bjöds jag på fika och vi hann med att bese museum och ett brudpar, som tydligen tillsammans med ett stort sällskap skulle äta Bröllopsmiddag där.

Från Fredrik och Anna fick jag inbjudan att tillsammans med dem och deras pojkar äta på Libanesisk Restaurang tidig kväll.Inte tackar jag nej till det.Som han sa, Emils pappa:"Ja ä inte dum på dä viset!

Efter att vid flera tillfällen ha ätit sådan mat i Jerusalem och trakten däromkring på den tiden jag var gift med en guide så händer det att jag faktiskt ibland går och längtar efter sådan mat.
Måltiden avslutades, för min del med en liten kopp arabiskt kaffe. För att allt skulle vara på riktigt.
Man kunde få glass om man så önskade.
Elsemarie ställde upp med skjuts både dit och hem.

Nu är jag hemma igen. I morgon är jag bjuden till Kerstin och Awad på lunch. Jag kan inte klaga och gör det inte heller.

Nu är det dags att sova efter en lång och trivsam dag.
Solen har verkligen gjort sitt bästa för att värma oss i dag. Man blir glad och att se träden grönska  igen är en syn man bara kan njuta av. Syrenträdet knoppas och spireabusken är obeskrivligt vacker med sin vita skrud.

I dag har det jobbats hårt hos Elsemarie och Lasse, som grävt ner kabel runt hela sin stora gräsmatta för att deras "Torsten", bror till min "Alfons", ska hindras från att bita av kabeln när den traskar fram på gräsmattan. I natt kommer Elsemarie och Lasse att sova gott, kan jag tänka!

Jag har verkligen inte gjort något som gjort mig uttröttad men jag passar på att gå till vila ändå för sömnig är jag antingen jag jobbat hårt, lätt eller inte alls!

Önskar er en GOD NATT, kära vänner. I morgon ska solen åter skina. Kan man annat än vara glad?
Tack för i dag, Gud! Så mycket hjälp med än det ena ,än det andra jag fått också i dag! Din och min relation, Gud, är något jag aldrig kan upphöra att tacka dig för. Att du alltid finns för att stötta, hjälpa och uppmuntra på så många sätt dagligen. Önskar SÅ att många skulle upptäcka vem du verkligen är.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar