onsdag 10 maj 2017

Onsdag 10 maj 2017. Det händer en del.

Att vakna med huvudvärk är faktiskt ingen bra början på dagen.  Ibland hör jag folk säga att de legat vakna och grubblat och gjort fruktlösa försök att kunna somna om.

Jag kan ligga vaken men sällan i samband med att jag grubblar. I natt gjorde jag det!

Som jag brukar på morgnarna så gick jag in till fåtöljen med kaffekopp och bulle.
Tittade i Andaktsboken "Daglig Kraft" och möttes av något så bra! Så här stod det:
"Genom stillhet och förtröstan ska ni vara starka," Hämtat ur Jesaja, kapitel 13."
" Men Gud, tack," sa jag och sög in orden i mitt medvetande.

Kom plötsligt ihåg att jag inte ringde till vännen Arja som för ett par dagar sedan fyllde 70 år! En människa som satte spår i  vår familj. Det var på 60-talet vi möttes första gången. Hon flyttade snare till Eskilstuna.
Ringde, i dag, en av hennes vänner där för att få veta hur hon mår och hur hon firade sin födelsedag. Efter alla år i staden så har hon fortfarande en del vänner där. De uppvaktade med tårta och blommor men hon var för dålig för att kunna uppskatta det.
Trist var att höra att hon tydligen drabbats av stark glömska och jag förstod att det inte är någon ide' att åka dit. Jag sa att vi får mötas i Himlen och vännen höll med om det.

Jag har tidigare berättat om Arja, som jag träffade på Kävesta Folkhögskola, som då hade filial i Örebro. Hon kom att bli en av oss i vår familj. Hon hade många problem och det var hon som från början tog mig med till Ria där jag fick kontakt med Håkan Blome` och vi båda hade täta kontakter med Arja. Hon gav oss mycket jobb men var en synnerligen intressant människa, som lärde oss mycket om livet  med människor, som "inte är som alla andra.".

Hämtades av Annelie till stan för ett viktigt ärende, till vilket jag återkommer i senare blogg.
Nyss hemkommen fick jag besök av Liam och och hans pappa. Roligt att se den lilla fina killen igen.Det var länge sedan. Så fort de små barnen växer.

Nu ska jag titta på TV 1, som handlar om 4-åriga Kevin från Arvika, som hittades död år 1998.
Nu har "fallet" tagits upp igen och man vill kontrollera vittnesmål och förhör.
Jag går och lägger mig när programmet är slut. Sov Gott alla vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar