onsdag 1 mars 2017

Onsdag 1 mars 2017. Spännande att leva med Gud i vardagen.

Att vakna på morgonen och kunna stiga ur sängen utan att ha ont någonstans är något att vara djupt tacksam för. Jag börjar dagen med kaffe, numera blir det ofta i vardagsrummets fåtölj.
Jag dricker mitt kaffe i närvaro av min bäste vän. Jag älskar dessa stunder. Det blir en bra start på dagen.
Vi har umgåtts så länge, Jesus och jag, så vi vet var vi har varandra.
Till honom kan jag säga allt och jag gör det. Så skönt att veta att han lyssnar och tröttnar aldrig. Jag säger till honom det jag skulle vilja säga till en människa men kanske saknar tillfälle eller inte känner att det passar just när jag vill berätta. Han förstår både när jag är glad och när jag är ledsen. Trygghet!

Nu ska jag berätta om i morse. Jag tackade för att han fanns där hos mej.
I går fick jag ett reklamblad från en affär där det såldes grädde till ett enormt lågt pris. Den här veckan skulle jag behöva köpa mycket av den varan men affären ligger för långt bort för min del.

Jag sa till Gud att jag önskade hans hjälp med att få komma iväg till den där affären.
Sedan var det andra saker jag hade både att tacka och be för.
Efter någon timme ringde telefon. "Har du kaffe?" "Javisst har jag kaffe, kom du", blev svaret.
Stefan, som är ledig viss tid på onsdagar kom. Vi fikade och pratade. Han hade av någon fått många predikningar av en pastor Frank Mangs, som i min ungdom var en av Sveriges mest kända talare på kristna konferenser och stora väckelsemöten. Han hade ett speciellt sätt att tala och det var intressant att åter få lyssna till den välkända rösten.

Efter detta så fick jag skjuts till den affär jag ville till. Två köp pr hushåll stod det. Nu fick jag dubbelt upp och kom hem med all grädde jag behövde. Dessutom tog vi med alla tidningar som låg här och väntade på att slängas.

Att få be en enkel bön och allt löser sig så fint. Så klart jag tackar Gud!! Han är med!
SÅ många gånger jag sett hans hjälp. Stefan kom ledd av Gud.

För en stund sedan pratade jag med en god vän, som jag ej pratat med på länge. Jag berättade om mitt stora inköp av grädde och vi var överens om hur intressant det är att se Guds omsorg och att han lyssnar när vi ber.
Han påminde mig om ett tillfälle för ungefär 40 år sedan. Våra familjer umgicks ofta. Så flyttade våra vänner många mil bort och vi sågs sällan. En dag fick jag en ide' att jag skulle skriva ett brev och skicka 200 kronor till den familjen. När jag i kväll blev påmind om detta kommer jag ihåg att jag skrev att "jag vet inte om ni behöver dessa pengar, men förstår att Gud vill att jag skickar dem. Behöver inte ni dem så ge bort dem  till någon, som har behov av dem.

Efter en tid kom det ett brev från våra vänner där det berättades att mannen hade på morgonen öppnat en tidning från gårdagen och där hade mitt brev gömt sig. Han stod just i begrepp att åka till en verkstad för att hämta sin bil. Familjen hade, vid det tillfället, inga pengar.
Mannen stoppade pengarna i fickan och gav sig iväg för att hämta bilen. Reparationen kostade 200 kronor och 10 öre. Han tog skrattande upp de två 100-lapparna och den 10 öring han hade i sin portmonnä. "Varför skrattar du", sa kassörskan när hon tog emot pengarna.

Vår vän visste vad han skrattade åt, tog sin bil och åkte  hem till sin fru och berättade om priset för reparationen och så fick de tacka Gud tillsammans.

Sådan är Gud! "Herren är min herde, mig skall intet fattas" står det i den 23 psalmen i Psaltaren.

Humor har han också.

Nu har klockan blivit sovtid för länge sedan. I morgon kommer min kommunala städhjälp tidigt så jag måste sova nu för att vakna tidigt, så jag hinner plocka undan grejor innan han kommer med dammsugaren. Hahaha!!

Sov gott mina vänner! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar