fredag 24 mars 2017

Fredag 24 mars 2017. Besök av en invandrarvän och lite annat.

Sol, sol, sol! Borde tagit promenad. Hade tänkt träna men tar en tur på motionscykeln i stället!!

Elsemarie ringde från bilen, på väg till jobbet. Lasse tar tåget till Stockholm där Elsemarie hämtar honom för vidare färd mot Vaxholm där en mångårig väns 50-årsfest skall avnjutas.

Tobias hemma och pluggar. Sista terminen före studenten och de flesta skrivningar ska klaras av före påsk.  I kväll ska han ut och äta med ett par kompisar.

Jag fick i dag besök av mamman i den familj jag berättade om i tisdags och som har fått löfte om att få förstahandskontrakt på en lägenhet i Centrum.  En trevlig familj med en son. Nu vet de att de får en 2-rummare och är så glada att äntligen få en egen lägenhet. Frun anförtrodde mig i dag att helst vill de bo i "fristående hus" för så har de alltid bott.

Jag sa att med tiden när de kan språket och har fått fasta jobb så kan de köpa sig ett litet hus.
Vi pratade och hon skrev på sin iPhone ord som var nya för henne.
Nu ska vi snart träffas igen för att vi ska prata och umgås. Hon och sonen har varit här drygt ett år. Mannen i två år. Han har nu jobb som montör, en kort tid på en firma i Örebro.
Så roligt att ha invandrarvänner.

I dag gjorde jag ett nytt försök att ringa min syster och i dag fick jag svar så vi fick prata en stund. Hon har bättre hörsel än jag och närminnet verkar fungera. Något att vara glad för.
Jag är sömnig i kväll igen och inget mer än det sagda har hänt i dag så jag ber att få återkomma i morgon.
I TV pratas om det som hände i London i går då en trolig terrorist med en lastbil mejade ner flera människor. Gärningsmannen sköts ihjäl av polis och dödssiffran är nu uppe i sex personer. Många ligger skadade på sjukhus.
Svårt att förstå hur en man, som har fru och barn, plötsligt hyr en bil, mejar ner människor och blir orsak till så mycket lidande för så många.

Ondskan söker sig olika vägar. Åter vill jag säga: " MOT det onda, FÖR det goda!
I TV berättas att solen ska skina i morgon också.  Det finns små glädjeämnen!
Sov Gott kära vänner! Det är fredagskväll och jag lyssnar till Närradion tills jag somnar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar