onsdag 15 mars 2017

Onsdag 15 mars 2017. Fika med grannen. Trött och slö.

Att vakna klockan fem kräver en liten tupplur fram på dagen. Innan dess fick jag erbjudande av Stefan att följa med till Tysslingen för att bese sångsvanarna som nu i allt större antal antal anländer till vårt land efter "semestern".Det lär röra sig om mer än 4.000 av de vackra fåglarna som just nu vistas i Tysslingen.
Jag hoppas att ja blir erbjuden ytterligare någon gång. Förra gången jag var där så var jag med Sven och Maria. En solig vårdag då vi hade fika med oss och njöt i fulla drag. Minnet tillåter ej att säga om det var ett eller två år sedan. I dag hade jag bjudit in grannen på fika så jag kunde ej följa med.

Grannen är jag så glad för. I dag är det 10 år sedan hennes fina man begravdes och vi pratade om det bl.a. De hade hållit ihop sedan tidig ungdom men gifte sig först ett halvt år innan han hastigt gick bort. De var nya pensionärer och skulle få tid med varandra, segelbåten, trädgård och villan.
De hade all tid i världen tyckte och sa de. Plötsligt förändrades allt.

Vi fikade i dag och åt av födelsedagskakorna. I morgon får jag påfyllning från Hjortkvarn där flera sorter förvaras i lånad frys. Så grannen får nog fika snart igen!

Jag fick ännu en gång hjälp med vattning och placering av blommor.
Jag ville skriva lite mer om födelsedagen men vill ha besked om summan av pengar som kommit in till utbildning av flickor i Colombia dit pengarna ska skickas.

Nu blev det ännu en gång TV som avbröt mitt bloggande och pausen blev alldeles för lång. Jag känner bara att det är dags för Jon Blund att ta över och jag ser fram emot en ny natt av skön sömn.
Riktigt glad är jag inte för TVs "Uppdrag Granskning lämnade mig ej oberörd.
Mot det onda, Förr det goda ljuder det åter inom mig. Somnar åter med en bön till en Gud som inte ser med välbehag på det som sker men som är med varje gång någon gör vad den kan för att motverka ondskan. Den här kampen tar inte slut förrän den dag Gud slutligen tar herraväldet över ondskan och "Gud blir allt i alla." NÄR och HUR vet bara Gud men jag VET EN sak och det är att Gud aldrig sviker varken i ord eller i handling. Jag vill absolut stå på Guds sida ända till slutet.

Önskar oss alla GOD NATT! Gud är god! Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar