torsdag 9 mars 2017

Torsdag 9 mars 2017. Avsked, Träning, Audiologen, Fikabesök. En givande dag!

Att fylla 90 år trodde jag inte skulle märkas. Joodå det gör det.I alla fall hos mej!
IngaMaj åkte till träning. Stina kom till mig och vi fikade innan hon åkte vidare till Figeholm efter att ha varit här med ostkakor och deltagit i mitt 90-årsfirande.
På hemvägen fick jag skjuts till Träningen. Tog Färdtjänst hem.

Kom på att jag måste få hörapparaten lagad. Annelie hämtade mig och skjutsade till Audiologen som skickade iväg min hörapparat till reparation. Om två veckor får jag den tillbaka med posten.

Kvinnlig chaufför körde mig hem med Färdtjänst.
Ajajaj! Jag hade glömt att jag fyllt 90 och att jag därmed fått ännu sämre minne! Det försämrades drastiskt mellan den 3 och 4 mars!  Hahaha! Nu är det nya , glömska tider som gäller!

På trappan stod min väninna, som planerat skulle komma torsdag eftermiddag. Länge sedan vi sågs. Hon hade stått på trappan i fem minuter. Hade en bukett underbara tulpaner med till mej.
Fika i vardagsrummet. Av de 17 sorters kakor jag hade på födelsedagsfesten fanns sex sorter hemma hos mej. (resten i frys i Hjortkvarn.). Alla blommor står i TVrummet där värmen är strypt för deras skull.
 Vi hade en del att prata om och tiden gick fort. Vid nästa besök ska hon ta sin lilla söta vovve med sig.
Jag ringde till Helge och till IngaMaj. Helge är så pigg och han tror att det beror på att han simmar och gymnastiserar tre gånger i veckan. Jag borde också!!

I morgon ska jag till stan och köpa en dagbok i stället för den jag felaktigt köpte vid nyår. Om det nu finns någon att köpa i mars månad!
Annelie ska följa med för jag känner mig lite osäker att ge mig ut ensam numera.
Efter att i många år ha skrivit dagbok, så känns det som att något fattas mig om  jag inte gör det, även fast jag bloggar.

Jag ska nu samla ihop alla pengar och skicka till "Ankarstiftelsen" så de får hjälp med att bygga ännu en skola. I dag ringde pensionären, som ideellt sköter det administrativa. Han hade goda ord att säga om Georg, som varit guide på en resa till Jordanien, Israel och Egypten några år innan han dog. Den man jag i dag talade med var då en av deltagarna och kunde berätta om hur Georg åt honom, på ett smidigt sätt,löste ett problem, som uppstått under resans gång.

Nu är jag framme vid det tillfälle då jag hade tänkt berätta lite om Forntid. Som en följd av min 90-årsdag har jag nu glömt var boken blev lagd efter det att jag senast skrev med hjälp av den. Sorry, mina vänner!. Det är bara för mej att säga GodNatt och hoppas att jag hittar den i morgon.

Jag får ofta hjälp av Gud och i dag tackade jag honom verkligen  av hela mitt hjärta att han såg till att allt gick i lås med en väntande kaffegäst på trappan. Hon, i sin tur, tog inte med sin telefon då hon ju inte hade anledning att tro något annat än att jag skulle vara hemma då så var sagt.

 Tack Gud för att du alltid är med och ser till så det blir rätt när jag ställt till det!!
 Som vi brukar påminna varandra, jag och en mig närstående. Gud är så god och vet allt!!
Då blir det sömn i normal tid denna torsdagskväll! Grattis för det, till mej och andra berörda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar