fredag 10 mars 2017

Fredag 10 mars 2017. Blivit grattad av en vän, som en gång flydde frånBosnien och fick en fristad i vårt land.

Sång på min 90-årsfest.
En av mina dagliga sysslor består av att leta. LETA!
I dag skulle jag leta efter en dagbok från år 1996. Jag hade den framme i förgår. I går var den borta och i dag har jag ej givit mig tid att leta. För det mesta bara kommer det fram som av sej själv, det jag letar efter.

Avstod mitt planerade dagboksinköp och följer mönstret. Gör i morgon det som ej blev gjort i dag!
Jag har plockat med blommor, kuvert och presenter, ringt några samtal, fikat i vardagsrummet med en vän sedan flera år. Hon grattade med så vackra rosor.
Hon kom med sina två små pojkar från krigets Bosnien till vårt land där den lilla familjen fick en fristad, pojkarna utbildning och är nu ute i arbetslivet. Deras far dog som många andra pappor, i kriget.

SÅ mycket lidande!. I kväll såg jag på TV hur hemskt människorna i staden Mosul i Norra Irak har det. Jag har svårt att hålla tårarna tillbaka när jag ser deras sorg och förtvivlan. I kväll tog jag, som jag gör ibland, fram kartan och märkte hur många namn på områden, städer, floder, samhällen som jag känner igen från mina barndomsår i söndagsskola och juniorförening och från min mångåriga bibelläsning. Mesopotanien, Kalde'en, floderna Eufrat och Tigris, Nineve osv.
"Intet nytt under solen", tänker jag. För den som något vet vad Jesus sagt och vad Bibeln lär så är det svåra som sker egentligen ingen överraskning. Som någon skrev på FB för en tid sedan:"Jag är inte förvånad för jag kan min bibel.

På tal om detta så ska jag erkänna att även om jag läst Bibeln så hände mig i dag att jag skulle ge oss ett tröstens ord, som jag då och då använder." Var inte orolig och tappa inte modet." Jag ville tala om VAR i Bibeln man hittar det. Bläddrade i Biblisk Ordbok, (jo nu fick jag av FBfolk veta att man kan Gogla och man kan söka på Bibeln.se)
Fann inget. Bad på FB om hjälp. Snabbt kom svar från en av mina FBvänner, Johannes 14:27. Johannes 14 är det kapitel i Bibeln, som är mig allra kärast och jag kan det mesta av dess innehåll utantill. Så hur kunde det bli så? Det kan jag inte förstå!

"Nu till något helt annat", säger jag som de gör i TV.
Finns det någon som åker från Oskarshamn eller trakten "därikring" och kan ta med ett litet paket, som ej går att skicka på post för tidsåtgångens skull, med till mig. Vidare upplysningar beroende på om hjälp kan erbjudas. Tack på förhand!

I morgon ska vi njuta av solen hela dagen. Sol,Sol,Sol i de glimmande snår. SOL, SOL blir det var vi går och leker att vi är spelemän! Ja, ja, jag vet att det var internationella kvinnodagen i går, men i låten står det spelemän och det bjuder jag på, så gärna.
Män är bra att ha fast man kanske inte tänker på det så länge man är "länkad".

I kväll är jag så trött och jag tror det beror på att jag åt i alltför sen timme. Nu går jag till nattens vila och ser fram emot den soliga dag, som vi blivit lovade i morgon.
Nyss fick jag pr telefon, från en ung människa, något att be för. Om du, som läser det här vill vara med att be för detta böneämne så är jag glad och tacksam. Gud vet vad det handlar om och sänder bönesvar i rätt tid.

Som avslutning för dagen skriver jag de ord, som alltså finns att läsa i Johannes 14, vers 27. Känn ingen oro och TAPPA INTE MODET!
Det var Jesus, som sa det, så det går att lita på. Han sa det till dem, som ville vara hans lärjungar!
Ha en skön kväll, mina vänner och Sov Gott, när det blir dags!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar