söndag 19 mars 2017

Söndag 19 mars 2017. Inte alla dagar är bra dagar! En kortisblogg!

Det finns dagar som, när man ser i backspegeln, man helst skulle önskat slippa.
När kvällen kommer är man ändå tacksam för att man har en säng att sova i. Tacksam också för en Gud som inte kräver att hans barn ständigt ska vara i toppform.
"Gläd er med dem som gläder sig och Gråt med dem som gråter!" står det i Romarbrevet 12 kapitel.

Jag har ibland sagt att det händer att man får gråta "andras tårar".  Jag har en del kontakt med människor och jag kom för flera år sedan underfund med detta att "gråta någon annans tårar."
Jag ska inte närmare gå in på något som jag kanske ej är kapabel att reda ut så jag koncentrerar mig på att snart  avsluta denna lilla blogg .

Jag kom inte iväg till kyrkan och det är jag både ledsen och besviken på mig själv för.
Det var i dag parentation över min älskade vän Inga-Lisa, som gick hem till Herren för en vecka sedan. En dag efter det att Lasses mamma fått flytta. Nu blir begravningarna samma dag.
En vecka dessförinnan är det två av mina fleråriga vänner som ska begravas samma dag och vid ungefär samma tid. Betyder att jag av fyra begravningar bara kan vara med på två.
Så kan det bli. När jag tänker på mina fyra vänner så har var och en lämnat sina egna spår efter sig och jag minns dem alla fyra med glädje.

Två av dem hade, liksom Georg och jag, för många år sedan,  barn i tonåren, de flesta numera pensionärer. En del av dem var i samma ålder som ungdomarna i vår familj  och de växte upp tillsammans i  kyrkans ungdomsarbete och dess sångkörer så det finns många starka band.

Nu är jag ensam kvar av de tre föräldrapar som var en gång. En dag får jag också hembud. Så gott att veta var man har sin slutdestination och vart man är på väg. Allt detta gjorde Jesus möjligt när han offrade sitt liv för oss på Golgata. Från graven uppstod han och sitter nu på Faderns högra sida -- se nu! "För att mana gott för oss", står det i Bibeln. Hur det stormar omkring oss på denna jord kan vi vara säkra på att han är med och till slut ska vi för alltid vara hos honom.
Om vi VILL!

"Du vet väl om att du är värdefull! Att du är viktig HÄR och NU. Att du är älskad för din egen skull.
FÖR INGEN ÄR SOM DU!"    Underbart! Jag tror jag håller på att glömma att dagen varit tuff och börjar bli glad när jag tänker på Guds kärlek till oss alla!

Lika bra att säga GODNATT och önska SOV GOTT! Ska bli spännande att se hur morgondagen blir.
Tack till er som ber för mej! Jag vill be för er. Jag fick i veckan ett nytt böneämne som ni som beder gärna får dela med mig i bön till Gud. En ung tjej, ännu ej fyllda tjugo har ångest! Bed om befrielse. Amen!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar