fredag 17 mars 2017

Fredag 17 mars 2017. Kan det vara blåsten som gör mig så trött? Jag vill bara sova!

Ja så är det. Jag har sovit i dag och tänker bara skriva bloggen innan jag intar sängen på riktigt och fortsätter att sova, trots att det finns mycket att göra. Bl.a. finns det en maskin tvätt att hänga.

Dock, om man är så trött och sömnig, som jag är i kväll så gör man nog bäst att bejaka detta, och det tänker jag göra.

Vaknade tidigt i dag också. SMS fån dottern vid 7-tiden att hon redan var på jobbet i Katrineholm.

Jag kom såsmåningom på benen och morgonens ritual som börjar med kaffe och bulle kunde starta.
Ett telefonsamtal med hårfrisörskan tillät mig att komma dit klockan halv fyra.


Det var ingen behaglig promenad! Det blåste så jag blev stående med min rullator emellanåt. Jag är
alltid lika imponerad av hårfrisörskans förmåga att få mina lockar att hålla sig fina tills det är dags för nästa besök.
 Roligt för mej att få känna mig lite lyxig, på grund av Guldkanten mina barn förser mej med. Det är också  närheten till frisersalongen, som gör att jag tar mig dit snabbt..Tar bara 10 minuter. Det gör att jag inte upplever samma motstånd som jag gjorde tidigare när det var lång väg att gå till den som då skötte mitt hår.
I samma hus som frisersalongen bor mina vänner, som kom flyttandes från Malmö. Det har uttalats farhågor gällande min förmåga att ta mig upp för trapporna då det saknas hiss i huset, vilket föranledde mig att i dag gå upp och ner igen. En liten ersättning för dagens och gårdagens  "bordlagda"  träning. Efter den lilla ersättnigsmanövern kändes det ganska OK.


Fick i dag veta att Jonas och hans fru Jenny ska få helgledigt. Tvillingarna, som fyllde ett år vid jultiden och deras två lite äldre syskon ska vara hos farfar och farmor. Den senare ska vara i tjänst på hembygdsgården i morgon. Detta löser farfar med att från Pålsboda bjuda till sig barnens tre kusiner under morgondagen.

 Nej det är inte de föräldrarna som behöver barnvakt utan farfar, som på detta sätt bereder barnen glädje och själv får han  god hjälp med sitt barnvaktsjobb, då dessa tre är äldre och en verklig tillgång. Här besannas ordet om  nytta och nöje samtidigt!
 Om jag vore 25 år yngre skulle jag ha velat dela det nöjet. Alva är äldst och kommer att ta hand om de minsta bråkstakarna kan jag tänka mig. Anton är säkert glad för den  äldre Viggo att få vara tillsammans med. Thea och Hanna leker bra ihop.
 Se så bra det är med kusiner i lämpliga åldrar! Dessutom gott om plats både ute och inne.
.
Hade tänkt hinna med lite "Forntid"men tror att jag tar det en annan dag så jag får sova nu.
Jag tänker på att varje fredagskväll är det många som njuter av att veta att de på lördagens morgon kan sova ut. De som nu uppskattar det. Min Georg var uppe lika tidigt oavsett dag.

Ja då är det lika bra att säga Godnatt. Jag tror att jag tog ett foto på den annalkande våren i dag. Ska försöka skicka med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar