torsdag 16 mars 2017

Torsdag 16 mars 2017. Ingen träning, ingen promenad. Lunchgäst, Fikagäster.

Sällan kan jag,när kvällen kommer, se tillbaka på en dag då allt jag tänkt göra blivit utfört.
Tar det för lugnt på morgonen, kan vara en orsak. Inte alls vad vår ädla moder lärde oss! "Morgonstund har guld i mund", sade hon. Ack att jag hade tagit vara på hennes kloka ord!

Kristin hade önskat sig hit på lunch. Något sådant säger man inte nej till. Hon spelar nu i en orkester på Musikhögskolan och i en annan, som hon nyligen gjort bekantskap med. Om jag nu har fattat rätt. Vid min ålder får man gardera sig för lite felsägningar.

Fick telefon från vår vän Lotta, som beklagade att hon inte var tillräckligt frisk för att vara med på min födelsedagsfest. Jag saknade henne och Hans men har full förståelse för att de måste hålla sig på hemmaplan. De får ta det lite lugnt emellanåt.

Skulle ringa hårfrisörskan. Blev inte av. Försöker i morgon. Skulle hälsa på hos min syster. Får bli en annan dag. Skulle kunna räkna upp mer som inte blev gjort men jag vill inte göra mig ledsen så jag berättar inte mer.

Nu till det roliga i dag. Att få lunchbesök av barnbarn är en förmån.
Att få en karta ägg, som present av Lennart var heller inte så dumt.
Kakor, som bevarats i frys i Hjortkvarn, från födelsedagsfesten att utöka mitt hemmaförråd med var inte illa.
Besök av Annelie och Markus förgyllde kvällen och vi tog tid på oss att prata om vilken rolig och fantastisk Gud vi får tro på.

Läste ur boken "Daglig Kraft" och en länk på Iphone " Det välsignade tvivlet". Jag är SÅ glad för den tro mina vänner har och våra samtal är så givande. De berättade om tilltal från Gud och om hans ledning gällande deras tillbakaflytt hem till Örebro.
Vi insåg hur Gud ibland tillåter sig att det får ta tid innan bönesvaret kommer, men när det är dags och pusselbitar faller på plats, ser man att han varit med hela tiden. Vi pratade om hur viktig förbönen är. Att Gud använder sina barn i bönens tjänst.

Var överens om att livet tillsammans med Jesus är ett spännande och intressant liv att leva.
Det kan gå lite fram och tillbaka även i "trons värld"  men vi är alltid inom hans beskydd och starka armar!!
"Känn ingen oro och tappa inte modet" påminde vi oss om.

Nu gäspar jag gång på gång. Trots lite fåtöljhäng i dag  så är jag tydligen färdig för att somna igen !!
Önskar oss alla ännu en GOD NATT! "Bred dina vida vingar, o Jesus över mig"! Med den gamla fina sångstrofen avslutar jag kvällens blogg. Kom ihåg att Jesus älskar dej! Precis som du är! Amen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar