tisdag 28 februari 2017

Tisdag 28 februari 2017. Hårfrisörskan igen! Och lite annat!

Tänk att jag skulle lyxa till mig så på gamla dar. Gå till en hårfrisörska för att få håret tvättat och rullat. Allt beror på att resultatet blir både bra och hållbart. Jag har ju tidigare berättat att mina barn ger mig lite guldkant på tillvaron och jag tycker att jag använder denna generositet på rätt sätt då jag blir så glad och slipper så mycken möda.

Solen tittade fram någon minut men vände åter in i molnen! Sven och Maria är med två barnbarn och deras föräldrar någonstans där det snöar mycket och de njuter av skidåkning och annat roligt.
Jag blir så glad av att höra när barnfamiljer tar de möjligheter som står till buds för att roa sig tillsammans.
 Det skapar minnen för hela livet. Georg och jag hade inte stora möjligheter att åka iväg eftersom vi under ett antal år hade en affär, som måste skötas om.
Vi tog dock vara på de möjligheter vi hade och åkte till "Djuprämmen" för att bada så ofta vi kunde, Till Sälen första söndagen i mars, tillsammans med någon annan familj.
På sommaren anställde vi någon i affären EN vecka och då hade vi riktig semester. Ett år var vi tillsammans med våra vänner Dagny och Henry på Gotland och åkte omkring på ön och bara njöt av att få vara tillsammans hela familjen.

Så där fortsatte vi. När sladdbarnet Elsemarie gjorde sitt inträde i familjen år 1967 hade vi precis hunnit sälja affären i Lesjöfors och flyttat till Örebro. Vi hade nog tänkt att lämna henne, ett halvt år gammal, hos mormor i Figeholm medan vi skulle åka på semester i 2-3 veckor men fattade ett raskt beslut att ta henne med oss. Något som vi aldrig har ångrat. Hon låg i sin korg mellan resväskor och tält i vår Opel Caravan. Så skönt för oss att inte behöva dela på familjen.

Vi tältade i Haag i Holland bl.a. En natt blev det ett förfärligt åskväder. Alla vaknade utom Elsemarie, som sov hela natten. Vilken härlig semester vi hade och inte behövde vi tänka på affären!!
Att vara egen företagare har också  sina prövningar.

Nu blev det lite strödda tankar beroende på bloggens inledning.
Jag hade tid på Vårdcentralen i morgon men avbokade den för att uträtta en del inköp och annat jobb.  I dag har jag pratat med min vän från tiden i Borensberg, Anita Larsson. Vi ska träffas efter min födelsedag så vi får tid med varandra har vi tänkt.

Nu säger jag GodNatt till er alla! Ta tid med era familjer skulle jag vilja säga! Var snälla mot varandra och bjud gärna in kamrater till era barn. Vår mamma, till vilken jag ofta återkommer, var ett ensamt barn i en kärlekslös familj dit hon lämnats då hon inte hade någon anhörig , men jag minns att hon berättade om kamrater, i vars hem hon var välkommen.
 Jag vet t.o.m. namnen på kamraterna. Så mycket det här betydde för henne. De två som betydde mest  och som hon sedan umgicks med hela livet var "Maja på Äspö" och "Märta Zander i Mederhult". Jag minns ännu hur högtidligt det var då vi ibland var på middagsbjudningar hos dessa familjer

Det blev visst en annorlunda blogg det här. Det bara blev så. Natti, Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar