fredag 24 februari 2017

Fredag 24 februari 2017. Orolig natt. Glad för besök av kära vänner. Fikat med hemgjorda semlor!

Det blev en solig, vacker och trevlig dag i alla fall.
Jag vaknade halv tre och blev helt klarvaken. KUNDE bara inte somna om. Hann med att be för en trebarnsmamma, som inte mår bra och det drabbar ibland de små. Jag har aldrig träffat dem, men har kontakt med en anhörig, som liksom jag, tror att Gud kan ge frid till familjen och att mamman ska bli bra så vi ber tillsammans för detta. När jag ligger där helt klarvaken, fast jag egentligen är sömnig, så är det så många tankar som kommer och går.
 Jag tänker till lite!! Är det fruktbart att fundera över dagar som svunnit och att oroa sig för dagar som ligger framför?

Knappast! Bättre då att tacka Gud för all kärlek han slösar på oss och för att det är Han som än i dag gör under på vår jord, trots att vi mest får höra om mörker, hat och oreda.
Bättre att använda tiden till att be till Gud för dessa som han inger oss att tänka på.
Så jag gjorde det . Bad också att jag skulle kunna somna. Det dröjde lite mer än två timmar innan jag sov ytterligare ett par timmar.

Solig, underbar vinterdag med ett fåtal minusgrader. Som gjord för att promenera till träning. Jag skäms faktiskt för att jag ej kom iväg. Tänkte göra det på eftermiddagen.
Då hände något mycket roligare. Annelie och Markus kom och fikade med hemgjorda semlor . Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Så glad jag är för att de kom åter till Örebro. Som jag har saknat dessa mina vänner.

Vi kan prata om allt även om vi har lite olika uppfattning om kungar, presidenter, flyktingströmmar,  invandrare, tiggare och om Gud. I grunden tycker vi lika men det är nyttigt att gripa sig an frågor som bör ventileras för att man ska få en viare och bättre bild av läget.
Den sociala biten i vår vardag är så viktig.
Såg i kväll på TV något om en hemlös man som blivit mördad och hur det "rörde om" i människor som sett honom men inte brytt sig. Nu låg det många blommor på platsen där man fann honom mördad.  Bäst är att göra gott mot våra medmänniskor medan vi har dem ibland oss.

Kom i kväll på att kakorna jag bakade häromdagen är i en frys långt härifrån så jag insåg att här gäller det att baka andra kakor för att ha veckan före födelsedagen. Det resulterade i tre kakdegar som nu ligger inlindade i kylskåpet till morgondagen.
Skulle ha ringt efter min kommunala städhjälp men det där med minnet, ni vet!
Så ofta jag är på väg att hämta något i källare eller annorstädes och blir stående, funderande. Glömt! Men om jag tar det lugnt så brukar det fixa sig.

Nu avslutar jag med en sång jag minns från våra juniorläger för länge, länge sedan och som just nu rann mig i minnet!
"Var ny dag med Jesus är bättre än den dag som svann. Var ny dag med Jesus, min bäste vän är han. Jesus mig bevarar, jag vet han både vill och kan. Var ny dag med Jesus är bättre än den dag som svann! Sov Gott, mina vänner!

I natt när jag vaknade tog jag min iPhone för att se vad klockan var. Då stod det "Extra" Brand i   kontor i Vivalla. Det var en anlagd brand i kommunens stora fastighetskontor ÖBO.
President Trump i USA har pekat ut Sverige, som ett avskräckande exempel när det gäller den stora invandringen till vårt land. Kan försäkra att diskussionens vågor går höga både hos oss och i andra länder nu. Får se vad det blir av detta! Den som läst sin bibel blir ej längre förvånad över olika slags vågor. Jesu ord:" Gå ut och gör alla folk till lärjungar och SE, jag är med er ALLA dagar intill livets slut!" SÅ tacksam jag är för detta löfte! Nu till sängen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar