onsdag 8 februari 2017

Onsdag 8 februari 2017. Vart tog solen vägen? Matgäster i dag.

" Farmor får jag äta lunch hos dej i dag?" Så glad jag blir för ett sådant SMS.Klart jag säger "Välkommen." Det är så roligt att träffa barnbarn.

Stammatgästen som fick byta måndag mot onsdag kom också. De serverades ris och "Flygande Jakob".

De två som skulle komma hit och äta Rotmos och Fläsklägg framåt eftermiddagen fick förhinder så grytan med rotmos, tillsammans med fläsklägg, hämtades, efter telefonerbjudande, av en annan mig närstående familj.  Slutet gott, allting gott! De första får komma nästa vecka då vi gör samma maträtt!

Innan matens avhämtning fick jag telefonsamtal om att jag hade besök att vänta. Som jag har väntat på att denna kille skulle komma! Han är 6 år och har börjat förskolan och är så mysig, som killar i den åldern är och Liam charmar alla!
Han kom med farmor Kerstin och de hade semlor, så goda med sig, så vi fikade, pratade och Liam kunde lägga ett Bamsepussel, som alltid  finns till hands för att sysselsättningsfrågan ej ska bli problem.

Nu blev det verkligen en "kortisblogg" i kväll, men saken är den att  jag måste i säng tidigt för i morgon bittida hämtas jag av Färdtjänst till USÖ, där sovmaskens användande, ska diskuteras. Behålla eller icke? Det är frågan! Jag har nu haft den i tre månader!

Nu avslutar jag dagens blogg med att återge den fina  psalmversen som vi, på 30-talet, avslutade vår skoldag med.
Den och, jag tror, ytterligare tre psalmer kunde läraren spela på den gamla orgeln, så de psalmerna glömmer jag aldrig.
"Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer, och än en natt med Herrens frid till jorden sänkes ner." Vilken stilla och fin avslutning på skoldagen!
En fin avslutning också på denna dag. Gud välsigne oss alla med sin frid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar