tisdag 21 februari 2017

Måndag 20, Tisdag 21 februari 2017. Ena dagen grön. Nästa vit. Besök på USÖ..

 I morse när vi vaknade, hade vi snö!
Måndagen var som den brukar. Matgäst, Träning, Besök i Närbutiken på hemvägen. Tiggarens stol med filt utan tiggare. Gömde en sedel i filten.
Gick hem och letade efter hörapparaterna. Tre borta. En trasig. Av fyra. Kerstin ringde att hon tänkte hämta mig tisdag morgon för färd till USÖ för att få apparat nr fyra lagad och beställa nya.

Tisdagens morgon kom. Vad ser jag? Vitt,Vitt,Vitt! Allting är vitt, vitt , vitt!
Kerstin ringde. Om jag var klar? Nej jag VILL inte, VILL inte ut i snön. Jo nu var det absolut ingen tid att backa. Nittioårsdagen närmar sig. En sådan dag utan hörapparater? Icke!

Hon kom. Vi åkte till USÖ. Apparaten lagades på plats men två månaders väntetid för att få nya Så nu gäller det att be till Gud. Och Leta! Han har lovat och sagt:"Mitt älskade barn, jag hjälper dig med allt!" Det är många år sedan men Gud sviker aldrig. Däremot har han inte alltid så bråttom som jag!

I morse när jag vaknade tog jag min iPhone och vet ej hur det gick till men plötsligt fick jag in en predikan från söndagen före jul i Filadelfia i Stockholm. ( Lite nostalgi igen för min del) Det var den första kyrka jag besökte då jag som tonåring kom att bo i Stockholm. Buss 54 från Åhlens vid  Ringvägen till S:t Eriksplan, nära Rörstrandsgatan och Filadelfia. Enkelt att komma dit.

Predikan handlade om att det Gud en gång lovat kommer han att hålla. Absolut! Predikanten talade om Mose och hans kallelse från Gud. Hur lång tid det tog innan löftet infriades men på vägen, så lång, fattades dem ingenting. Folket fick vad de behövde NÄR de behövde det. Han tog flera exempel och allt blev till stor uppmuntran om detta, som jag alltid älskar att säga: "Gud sviker aldrig."
Även om jag inte alltid tänker på det så ÄR det så ändå.

Predikanten talade om vikten av att hålla fast vid det Gud har lovat även när bönesvaret dröjer.

Efter besöket på USÖ åkte vi hem till Kerstin och hämtade Liam, som var hos farfar. Liam skulle till en förskolekompis som bor i min närhet så det passade bra. Det blir ej så ofta jag får tillfälle att träffa den fina killen så jag njuter av att se och höra honom de gånger vi ses.

Resten av dagen har jag sänt meddelanden till en vän utan att få svar. Fick veta att hon inte finns på FB längre så jag pratade in något på telefonsvararen. Hoppas att vi kan höras på telefon någon dag.

Jag tänker nu avsluta dagens blogg. I TV pågår ett intressant program som jag ska titta på. Sedan till sängen tackande Gud för att jag genom Kerstins engagemang kom iväg till USÖ och fick hjälp så jag nu kan höra TV utan ansträngning, med den reparerade  apparaten. Och jag har i alla fall EN hörapparat.
I "Daglig kraft" i dag står det:" Var lugn och glad! Resten gör Gud.

Nu säger jag GodNatt, mina vänner! Sov Gott! Blott en dag, ett ögonblick i sänder.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar