söndag 26 februari 2017

Söndag 26 februari 2017. Dagen blev som den blev!

Söndagsmorgnar är så behagliga. Även om jag, som pensionär, har "söndagsmorgon" varje dag så är det mentalt en viss skillnad.

Tidig morgon med fika och en stunds sömn i fåtöljen tills TVgudstjänsten började. Tänk att kunna sitta hemma och vara deltagare i ett förmiddagsmöte. Må vi alltid få ha den friheten.
När den var slut var det dags att lyssna till Örebro Närradio. I dag kom den gudstjänsten från Pingstkyrkan. SÅ bra. tror att jag ska ringa och be att få köpa ett kassettband så jag kan lyssna igen.
När vår syster IngaBritta levde och några år bodde i Göteborg minns jag att där sändes gudstjänsterna i repris på måndagen, om jag minns rätt. Jag lyssnade gärna till dessa repriser för på söndagen befann vi oss i kyrkan.

I dag fick vi i mötets början höra ett vittnesbörd från en tjej, som hade haft problem med tarmar och mage och varit illa däran. Inlagd på sjukhuset, efter en tid tillbaka, efter att ha blivit jättedålig igen.
Gick till en gudstjänst där hon fick förbön, Hon blev fullständigt frisk. Hon både skrattade och grät när hon berättade om den stora händelsen och var så tacksam till Gud för allt!

Innan radiogudstjänsten var slut fick jag besök av en fin kille som heter Gustav.  Han och hans farmor Kerstin hade varit och handlat present till mamma AnnaLena som fyller år i dag och var på väg hem från Skåne där hon och Mikael varit på weekend i deras sommarhus. Tårta hade Gustav och Kerstin fixat så nu skulle det bli födelsedagsfest när familjen åter blev samlad.

Den omtänksamma dottern hade köpt flera paket kaffe och annat till min födelsedag nästa lördag.
Det är roligt att ha så goa generösa barn ska ni veta. Att de gör allt med stor glädje uppskattar jag så mycket. Utan den hjälp mina barn ger skulle jag ej kunnat ha  någon kaffebjudning men när jag inte behöver bry mig så är jag så nöjd och glad.

Nu har jag gjort ett uppehåll och tittat på Agenda i TV 2 . Det har  handlat om invandringspolitiken
 i Sverige  och när sändningen nu fortsätter  får vi veta hur samma ämne hanteras i Holland.

Jag har av allt blivit något distraherad och tror att jag avslutar mitt bloggande för i kväll.
I morgon MÅSTE det bli träning. Från London har meddelats att lillsemesterfirarna nu är på väg till Sverige, stannar över natt hos Filip och Thea för att tidig morgon åka till sina olika jobb och Tobias till skolan. Bra att göra så tycker de. Jag också!

Alltså har jag bara att säga GODNATT och se till så jag kommer i säng. Ser fram mot morgondagen!
Tacksam för dag som nu avslutas. "Var dag är en sällsam gåva."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar