fredag 17 februari 2017

Fredag 17 februari 2017. Kakor, mera kakor! Besök av barnbarn och annatroligt.

Fredag kväll! Igen!
En fin dag har det varit. Faktiskt känns det vår i luften fast det är klart, det kan ännu bli mycket snö.  Dock känns det bra för det är längre dagar och det genererar hopp

Jag hade fått veta att i dag skulle de kakor, som just jag bakat, hämtas till den frys som står klar för att ta  emot det som förfärdigas. Vetskapen om detta gjorde att jag prioriterade kakbakandet.
När Linn och Frank kom precis när jag bakat klart så kunde jag ta en välbehövlig stund av vila medan vi fikade och åt avskurna kanter från kakorna.

Linn, som numera jobbar som verksamhetschef  för hemtjänstpersonal, undrade om jag skulle gilla en promenad. Jag tog käppen och Linn till hjälp och visst blev det en skön promenad till målet.
Elsemarie hade jobbat över i dag och kom hem lite senare än tänkt var.
Så var det dags för hämtning av kakorna och då passade det bra att det var jag, som var hos Linn, först hämtades till mitt hus av Ulla och Lennart, som med tre sorters kakor, snart var på väg hem till Kerstin för att hämta mer, som sedan skulle föras till den för tillfället lånade frysboxen.

I kväll är alla tre barnen samlade på Holmgatan. Så roligt för dem alla. Om man bor på tre platser med många mil emellan så blir det glest mellan tillfällen då samtliga, samtidigt kan mötas.

Jag ska fixa till det i mitt kök och sedan sova. I morgon är jag bjuden till frukost och sedan borde jag ge mig ut på stan och handla lite småsaker.
Får se hur det lyckas. Är trött i kväll så jag orkar inte att ta tag i "Forntiden".

Nu ska jag gå tidigt till vila och lyssna till Förbönskväll samt fina sånger från Pingstkyrkan och somna så gott.
Det har varit halt på vägarna i dag. Personal från Tingsrätten i Örebro var på väg till Loka Brunn för utbildningsdag då bussen de färdades i gled ner i diket. Olyckan skedde inne i Karlskoga och det var glashalt på platsen enligt nyhetssändning. I Norrland ska det komma snö i morgon. Inte här.
Tråkigt för barnen som har sportlov nästa vecka men det brukar finnas andra sysselsättningar.
Tobias har lovat mig hjälp med att bära kartonger till vinden och en del annat som går att göra mellan fotbollsträningarna.
Elsemarie säger att hon ser att han är lika fångad av sitt intresse för fotboll, som hon var av att spela piano och lyssna till skivor med sång och musik, i den åldern. På kemiprovet i går blev han godkänd och var så nöjd.

Jag är  nöjd med min dag och tacksam för orken att baka så många kakor.
Kära bloggläsare! Sov Gott och tänk efter om du har något att tacka Gud för innan du somnar. Kanske, du liksom jag, har någon som behöver dina förböner. Själv är jag tacksam över att jag vet att det finns de som ber för mej.
Nu ser jag fram emot den utlovade frukosten i morgon, tillsammans med de församlade barnbarnen, som kommit från olika platser. Inte lille Frank att förglömma. Han sitter stilla i sin lilla väska,som matte bär på armen!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar