tisdag 7 februari 2017

Tisdag 7 februari 2017. Sol, kyla, en fin dag! Fikabesök.

Bäst att skriva lite medan minnet funkar. I morse vaknade jag alldeles för tidigt så efter morgonkaffet, Andaktsstunden och förbön tänkte jag att det nog vore bra med en liten tupplur, som blev till en dryg timme. Sol i dag och jag fångade dess strålar i min iPhone.

Jag intalade mig själv att i dag var dagen då jag bara MÅSTE iväg till träning.
En härlig promenad i solen men ögonen hade det besvärligt.

På hemväg tittade jag in i Närbutiken. Ingen tiggare utanför dess dörr i dag.
Jag köpte bl.a. en påse svenska äpplen. SÅ goda.
När jag kom hem ringde Linn på väg hem från Kalmar där hon jobbar ännu några dagar innan hon tillträder nytt jobb i Växjö. Jag förstår att det är mycket en enhetschef har att ta tag i. Ibland blir det svåra beslut, som ska fattas och mycket hänsyn måste tas till de vårdtagande.

Roligt att höra henne säga att hon trivs med sitt  jobb, som aldrig blir enahanda. Varje dag bjuder på nya utmaningar.

Efter samtalet med Linn fick jag besök av Annelie, som kom med en påse nygräddade bullar, så goda. Så roligt att hon nu bor så nära så hon kan titta hit ibland. Jag saknade henne så mycket under de åtta år hon och mannen bodde i Malmö. Att de fick lägenhet så nära mej ser jag som Guds omtanke.

I morgon åker Sven och Maria till Stockholm för att träffa sina barnbarn ett par dagar. Så skönt att vara pensionär innan barnbarnen är alltför stora.

Elsemarie har kommit hem från Göteborg i kväll. Nyss ringde Kerstin, som någon dag, ska komma hit i sällskap med barnbarnet Liam, en härlig kille som nu går i Förskolan. Så roligt att träffa de små barnen ibland.

Förra veckan kom Sven med en stor kålrot och en fläsklägg,som nu kokar på spisen. I morgon blir det  rotmos. Då får jag besök av tre matgäster med några timmars mellanrum så det blir kanske två maträtter den dagen. I dag har jag varit så trött och är det fortfarande. Bäst att somna tidigt i kväll.

Ska göra en kakdeg att lägga i kylskåpet,så kan jag baka kakorna i morgon. "Många bäckar små"osv.
Nu säger jag Godnatt till er alla. Ska titta på TV en stund innan jag går till sängen. Tyvärr är mina hörapparater fortfarande borta så jag får hålla mig i närheten av TVapparaten.

Jag tror att det ska bli sol i morgon också. Det gläder mig. Livet känns alltid lättare när solen skiner.
SOV GOTT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar