söndag 19 februari 2017

Söndag 19 februari 2017. Min kortaste blogg !

Så här blev det. Började lyssna till Radiogudstjänsten. Somnade i fåtöljen . Sov 1½ timme.Då var gudstjänsten slut.
Kaffegäster med kaffebröd anlände. På några minuter var julgardinerna borta, fönstrets rutor borttvättade, vårgardinerna på plats. Foton på barnbarnen åter i kökshyllan. Ingen jul i mitt kök längre.
Filip och Linn med sina föräldrar skulle ha varit på fotbollsmatch då Tobias lag spelade mot Brommapojkarna.. Tobias fick före matchen veta att han skulle få sitta på avbytarbänken hela matchen och meddelade pr telefon detta till familjen så då ansåg de det vara bäst att inte gå dit.

Tobias intresse för fotboll är så stort och han satt där och såg sitt lag förlora. Fem ett till Brommapojkarna. Då var det i alla fall inte hans fel att de förlorade, resonerade han.
I morgon är han på banan igen kan jag tänka mej. Att aldrig ge upp är bra för hälsan och den motion han får är också värdefull.

För att trösta honom lite sa jag att han kommer nog att bli en bra tränare men fick veta att han ville inte bli tränare. Han ville bli en bra spelare!

Nu sitter jag här och kan inte fatta hur gardiner, byttes ut, fönster tvättades, kartonger med julgrejer blev uppburna till vinden. Allt på nolltid. Lasse hade med en påse med små bitar att stoppa in bland veden i kassetten i öppna spisen. Oj vad det funkade! Fick hjälp med att förstå mig på nya tvättmaskinen innan de åkte iväg till Hovsta för att tillsammans med övriga familjen förbereda för födelsedagsfesten med öppet hus 4 mars.

Jag "behövde" ej följa med. Till mej kom min vän Anna Torgny, som jag ej sett på lång tid. Det är så att verklig vänskap den bara finns där och man hittar varandra på direkten.

Ja så återstår bara att säga Natti,Natti! En kort aftonbön blir det och sedan sova gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar