torsdag 23 februari 2017

Torsdag 23 februari 2017. En del dagar är bra. Andra sämre.

SOL,SOL!
I dag blev det en strålande vinterdag med sol och en stor del av snön kvar, trots mildvädret i går.
Alltså en dag perfekt för en promenad till träningen. Jag hade nog det i tankarna i morse men så är det disciplinen som fattas. Igen!
Från Landvetter kom redan klockan 7.10 ett SMS:"På väg". Efter, jag minns ej, (ett par timmar?) "Vi har landat". Jag hade svalt sista droppen av morgonkaffet då.

Sedan har dagen gått. Jag fick ingen arbetslust. Besvarade ett SMS och läste gårdagens tidning eftersom jag inte känt mig kapabel att ta in dagens. En del dagar kvicknar jag till framåt kvällen så kanske tidningen blir läst i kväll.

Vad finns att säga om en sådan här dag? Ingenting. Absolut ingenting. Kaffe, bullar, bibel,andaktsboken "Daglig kraft" och Jesus är obligatoriskt och behöver ej nämnas. Men sedan då? När energin skulle flöda och jag skulle ta itu med så mycket.
Jag fick ont i ett ben och har tänkt smörja lite med Hidoruidsalva. Det svider inne i benet så jag,som intet förstår, gör mig en bild av att det kan vara något som nämnda salva biter på.

Hittade i dag i gömmorna en gammal svart liten anteckningsbok vars anteckningar börjar 94.10.13.
Tydligen hade jag medvetet börjat skriva i den just den dagen. "9.01 från Örebro.10.01 i Katrineholm" står det på första raden.
 Jag minns ännu den tågresan med en unge så glad för att få åka tåg och inte bara det!  Nu skulle Linn,2½år, få hälsa på hos farfar och farmor en hel dag.
Linn pratade och pratade, kvittrande glad över att få åka tåg. Annat det än att åka bil!

"Så vackert väder det är i dag!"   "Om man åker tåg blir man bra i ryggen!" Hon har en ask Tabletter i fickan och när hon stoppar den fjärde i munnen säger jag:" Du ska nog inte äta så många för då kommer tandtrollen" Vips åker den lilla handen till munnen och hon spottar ut tabletten. För att i nästa ögonblick stoppa in den tillbaka.
 "Är det kul att åka tåg mormor?"   "Man får inte rita på väggen." Hon pratar i ett, och jag, jag bara njuter. Barn är helt underbara!

Högtidligt lämnar hon biljetten till konduktören.Det står att biljetten kostar 150 kronor, ena resan röd avgång.( numera åker mamma Elsemarie den sträckan varje morgon till jobbet i Katrineholm. Priset kanske är detsamma.)
 Efter denna mysiga resa hämtas vi av farfar Erik i hans bil. Vilken trevlig dag vi hade!

Eftersom dag som inne är, inte har något att ge, vad gäller stoff till  bloggen, så går jag till januari 1996.
96.01.16. I dagboken står det att  radion berättar om fredsutvecklingen i Bosnien, som hindras av oförsonlighet så utväxling av fångar blev ej av.
 TV 2 visar bilder och pratar om "Hopp för Sverige."

Elsemarie hade ett försenat födelsedagskalas där syskon med familjer och jag var gäster.
Jag är ledsen för att jag  ser allt sämre på vänster öga.
96.01.19. Fredag. Telefonbud.Kan jag komma för Filip är sjuk? Visst kunde jag! Barnvakt där på förmiddagen.
 96.01.19.lördag. I dag bröllop på Lida Gård. Jag tar min bil dit. En av tjejerna som var elev på Bibelskolan på Blidö när jag var med en termin och lagade mat, skulle nu gifta sig och hade inte glömt mig. Vi hann med att bli goda vänner.  Jag bodde över på gården och kom till Örebro tidig söndagsmorgon.
 Elsemarie gick ej till Söndagsskolan då Filip inte mådde bra.
Filip får 4 tabletter Cortison pr dag för andningssvårigheter.
96.01.22. Under helgen flyttade en tjej hem till mej. Hon skulle gå på någon skola i stan och fick  frukost och ett par mackor med till skolan.
 Linn och Filip kom kl.12. Filip, 14 månader, ritade med blyerts på vita byrån. Linn torkade bort och förmanade sin lillebror.Blötte ett papper och torkade sedan torrt med en handduk.Han ritade på väggen och fick sönder äggskäraren. Linn hade fullt sjå!
 Vänlig glad och harmonisk ger han oss sina varma leenden, medan han sakta tultar runt för att se om det finns något mer att upptäcka och prova.

Så var det dags för en ny vecka i Skrankebol då Ulla var i Härnösand.
Onsdag 24 jan. " Ser solen för första gången på länge", står det. Pojkarna går till skolan.
 "Gud välsigne dig", sa Kristian, den yngste av bröderna, när han stängde dörren. Så gott för mormor att leva på hela dagen.
96.01.25. Se bara vad man orkade på den tiden! Bakar rulltårtor, mjuk pepparkaka, tre sorters kakor
Kokar kroppkakor, Tvättar, stryker.
 Går till vila klockan ett denna kväll. I morgon kommer Ulla hem och då vill jag att hon ska få ägna sig åt studier och familjen medan hon vänjer sig vid livet därhemma..
Fredag 26.1. Upp kl 5. Åkte med Lennart till stan. Kom hem halv sju.
Gick till Filip för att hålla honom i styr medan Elsemarie städade. Filmade lite. På kvällen till RIAmöte i Mikaelskyrkan.

30 januari, tisdag. I Hovsta firar vi Sven, som fyller 46 år denna dag.
31 januari. Lennart sjukskriven två veckor. Minus 14 grader.
Så tog januari månad slut och jag konstaterar att jag är tidig med bloggen i kväll. Blir bra för både nattsageläsarna och mej.
Sov Gott alla bloggläsare! "Herren välsigne oss och bevare oss och give oss FRID! Amen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar