torsdag 2 februari 2017

Torsdag 2 februari 2017. Om ni frågar mig vad jag gör så svarar jag att jag letar.

Ja vad tid som går åt till att "LETA". Jag har varit ensam hela dagen och haft tid att tänka. Jag påminde mig  en liten händelse när Linn var liten och av sin hulda moder fått undervisning i ämnet "uppförande", hon därefter gick på sedvanligt besök till grannen, tant IngaStina och hennes man, sägande:" Om ni frågar mej om jag vill ha saft och bulle, då säger jag:"Jatack"

Om sanningen ska fram så vaknade jag klockan halv sex i morse och tillät mig inte att somna om.
Det resulterade i att efter morgonkaffet och bullen somnade jag i fåtöljen medan jag läste gårdagens tidning. Jag sov djupt när en telefonsignal väckte mej.

Klockan blev lunchtid och jag tog kaffe och semla. Annelie meddelade förhinder så jag fikade ensam.

Jag äter alldeles för många bullar. Nu var de slut igen. Bakade tre plåtar. Den tredje brände jag så nu lägger jag dessa i en påse för mig så äter jag det som går att äta. De andra tar jag fram därefter och när jag får gäster. Någon påse ger jag bort till en eventuell mottagare, som jag för stunden inte vet vem det blir.

Jag borde ta itu med "Forntiden" efter så långt uppehåll men om jag ska komma i säng i tid, som jag tänkt så får jag fösa Forntiden framför mig ännu en gång. Ska se om jag kan lägga om mina kvällsrutiner en aning. Eller att låta bli att sova på dagen.
Tobias skrivning i dag blev "garanterat godkänd" och mer begär han inte av ett ämne, som han inte kommer att syssla med fast han nog hade tankarna åt det hållet för några år sedan.

Spännande med ett antal barnbarn med olika intressen .  I morgon har jag tänkt mig ett besök i Lundhagskyrkans musikcafe' då ett musikbegåvat barnbarn vid namn Kristin medverkar tillsammans med föräldrarna, Sven och Maria.

Nu är det bara att plocka bullarna i påsar och sedan sova. Tandborstningen är avklarad.
Kanske hinner jag läsa ur boken, som utgör min kvällslitteratur om jag inte somnar för snart.
Boken heter "Vad skall ske när Jesus kommer?" Det exemplar jag läser är den åttonde upplagan och trycktes på "Evangeliipress," Örebro år 1942. Författare Fl. Hällzon.
Jesu andra tillkommelse är ju för varje kristen något som finns med som en röd tråd genom livet och har varit det ända sedan Jesus själv talade om den dagen, den korta tid han vandrade omkring i Palestina, innan han hämtades hem till sitt himmelska hem.
Något för den som tror att se fram emot.

Om vädret är inget nytt att säga. Snöfritt i Örebro och grådisigt dag efter dag. Mycket milt för årstiden. Jag tänker på kommande sportlovet och alla barn, som inte har råd att åka på skidsemester. De behöver få snö här. Kanske får be som barnbarnet Petter bad i sin aftonbön när han var liten.
"Käre Gud låt det bli snö och är det någon annan som ber om nåt annat så strunt i det.!"
Jag minns ej hur det gick men jag tror att både Gud och änglarna log hjärtligt åt Petters enkla, korta bön och förmodligen fick han bönesvar. Underbart med barns spontana direktkontakt med Gud och Jesus. Så kan vi ha det som vuxna också. Det är vårt privilegium!

Nu önskar jag till oss alla en GOD NATT.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar