tisdag 14 februari 2017

Tisdag 14 februari 2017. Besök både fm. och em. Så roligt!

I
Det blev en bra dag. Jag har sovit mycket och mer ska det bli!
Annelie kom och hade två stora Wienerbröd med till fikat. Är så glad för att hon kommer ibland. Hon är sjukskriven ännu en vecka och sedan får vi se vad livet tar för vändning. Hon har framtidsdrömmar,som jag delar. Ni som ber ,bed gärna för  just detta, gällande hennes framtid. "Gud ska leda den bedjande rätt", sjöng vi i juniorföreningen i missionshuset när jag var barn.
Vi hjälper varandra genom förbön. Den har så stor betydelse. Jag tänker på Paulus, den store missionsmannen, hur han ofta skrev: " Bed också för mig att.."

Nu till dagens händelser. När Annelie gått hem somnade jag i fåtöljen då jag läste tidningen för dagen. Väcktes av dörrklockan då grannen Karin, som alltid håller ordning på högtidsdagar,  kom med en påse röda gelehjärtan. Aha! Det är ju "Alla hjärtans dag" i dag.
Tillbaka en kort stund till fåtöljen. Ny signal på dörren!
Där stod Sven med en mycket stor bukett vackra tulpaner på "Alla hjärtans dag". Han hade ringt på min iPhone men inte fått svar på grund av att jag tydligen råkat trycka på "stör ej" knappen. Jag visste inte ens att det fanns en sådan knapp. Jag hankar mig fram utan att riktigt veta vad som är rätt och fel.
Men jag har roligt! Alltid dyker det upp någon i rätt ögonblick för att hjälpa mig åtgärda felen.

Jag gick ut i köket för att förbereda planerat besök av Mattias med dottern Celia. Då ringde Kerstin. " Jag är på väg till dej och är i affären. Något du behöver?"
Efter en stund kom hon. "Farmor!, kvittrade Celia. Vi fikade med semlor som Celia haft med sig och jag fick till min förtjusning se att den lilla flickan har fantasi så underbar. Jag har fortfarande krubban med Jesusbarnet, Vise män, Herdar, Kameler och Åsnor framme så nu fick vi höra djuren prata med varandra och med herdarna. Att få vara med om detta är så stort för mej och jag skulle vilja ha den lilla flickan och hennes något år äldre kusin, Liam, med samma härliga fantasi här några timmar emellanåt. Så kul vi skulle ha! Får väl ge mig till tåls.

När jag blev ensam igen gjorde jag två kakdegar, som nu ligger i kylskåpet till morgondagen. I kassen, som Kerstin lämnat fanns både mandel, nötter, smör m.m. Mina barn är så omtänksamma. De bakar också, men jag hjälper till med det jag kan.
(Nu plingade det till i min iPhone. Det var meddelande från hårfrisörskan att hon kommer till min fest.) Så roligt! Att ordna födelsedagsfest när barnen, sonhustru och mågar ställer upp och tar ansvar är en stor fröjd! Känns så konstigt att det inte längre är jag själv, som ska tänka på att allt ska klaffa.

"Från forntiden intet nytt", säger jag i kväll. Ska plocka fram dagbok från år 1996 och det gör jag en annan dag. Nu säger jag GodNatt och ska sova och samla krafter till morgondagen då jag nog måste träna igen för hela nästa vecka har de stängt.
Nu tackar jag Gud för en härlig dag och säger "SOV GOTT" alla mina vänner!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar