lördag 11 februari 2017

Lördag 11 februari 2017. Födelsedagskalas i dag. Trolleri förevisning av Aline.

Sol i dag? Nej! Kallt är det också. enligt min mening! Men jag ser framåt. Våren borde snart vara på väg!
I dag hämtades jag av Maria till Kristins födelsedagskaffe i Hovsta. Martin och Fredrik med sina familjer saknades. Bernard och Lydia med sina härliga tre barn var där. Aline, Alfred och Amelie förgyllde dagen. De bjöd på dans till musik och Aline, som är äldst klarade av att ge en trolleriföreställning. Alla tre fick kraftiga applåder.

 Så härligt det är med barn, spontana och glada. Kristin bjöd på underbart god Operatårta, som hon själv bakat och Sven hade bakat små fina semlor av vilka jag fick trenne med mig hem till söndagsmorgonkaffet, som jag anser bör ha  något extra i brödväg för att den stunden ska ge "full effekt" om man får säga så.. Se bara hur bra det ordnade sig till morgondagen!

I kväll är det Melodifestival i TV. Jag är inte så musikalisk så jag anser inte att jag gör någon förlust om jag låter bli att titta. Jag bloggar hellre.

Nu ska jag åter beta av lite från den, i mitt enkla bloggskrivande, beryktade Forntiden.
95.12.22  Minus 18 grader!!! Vaknade och kände mig ej helt frisk men fick ändå någon sorts arbetslust så jag gick här hemma och småstädade. Margit ringde. Då vet jag att bönegruppen ber för mej för då ringer hon runt till de andra. Härliga Margit! (Lennarts mamma!)
Lördag 12.23. Mildare i dag. Till stan och köpte choklad och blommor till Ralf, som Lena och jag besökte på eftermiddagen. Jag är ej helt frisk men så tacksam att jag ändå har arbetslust!
Julgranen står oklädd men finns i alla fall inomhus. Äkta gran från skogen i Hjortkvarn.

Så blev det julafton år 1995. Ska bjuda på jullunch i dag.
Mattias fyller 22 år och Elsemarie skjutsar mig till hans familj där han blir gratulerad, som alltid. Ibland har jag nog tyckt lite synd om honom att han ska ha födelsedag på julafton men alla är noga med att skilja på födelsedagspresenter och julklappar. Julklapparna har julpapper. Födelsedagspresenterna presentpapper. Kerstin gör alltid födelsedagstårtan med särskild garnering och den äter vi av på morgonen.

Mikael, Mattias, Kerstin och Magnus följde med hem till mej. Awad stannade hemma hos Largo, som hade diarre'.
Alla kom till min jullunch och samtliga åkte sedan hem, var och en till sitt.
Jag gick framåt kvällen till Elsemarie och Lasse. Tomten skulle komma och Linn sa uttryckligen att om jag blev rädd så kunde jag krypa under bordet. Själv var hon inte rädd.
Nej, ingen var rädd! Tomten var så välkommen! Linn var tre och Filip ett år.Linn t.o.m. kramade tomten.
Lasse skjutsade mig till Hovsta där det blev fler julklappar och så åt jag julgröt med familjen.
Martin skjutsade mig till Holmgatan.
Juldagsmorgonskaffet drack jag tillsammans med Elsemarie och Linn medan vi tittade på julottan i TV.
Dagarna efter jul hade jag en del matgäster här. Mina fina grannar Karin och Heino  var kaffegäster
här en av kvällarna.
På fredagen åkte Lasse, Elsemarie och barnen till Katrineholm. Kerstin hade tvättstugan så jag tog med kaffebröd, köttbullar och potatis som jag skalat hemma, frukt och annat gott och blev hämtad av Magnus. Hade en mysig kväll tillsammans med  familjen.
Nu är det bara två dagar kvar av året men jag sparar dem till i morgon och säger GodNatt till er mina kära vänner och bloggläsare. Gud är god och jag önskar oss alla att vi ska få sova gott.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar