fredag 30 september 2016

Fredag 30 september 2016.Ingen träning!! Städhjälp!

I kväll är jag ganska sömnig. Förresten är jag väl det för det mesta när kvällen kommer. Jag borde börja blogga tidigare. Det tänker jag varje kväll.  Vad har nu hänt i dag?
SMS med Kristin, som kommer hit i morgon och äter lunch.
Elsemarie och Lasse har åkt till Växjö för besök hos Linn och Sebastian.
SMSgrattat Magnus, som fyller 40 år i dag. Födelsedagsbesök blir det någon dag nästa vecka.
Pratat med Kerstin i telefon ang. ett födelsedagsfirande 16 oktober. Tyvärr kan jag ej vara med då jag är anmäld till ett kvinnoashram i Göteborg 14 och 15 oktober och ska då också passa på att hälsa på ett par små flickor och deras familj i samband därmed. Hej ni i Göteborg som anar oråd! Jag ringer och kollar om det passar att träffa er i samband med de angivna dagarna.. Jag har ännu ej beställt biljett till tåg eller buss.
Lasse åkte till Katrineholm och hälsade på sin mamma innan han och Elsemarie åkte därifrån till Växjö.

Killen, som körde mig hem i går och var intresserad av min bil kom hit i dag men jag hade ej fått nyckeln tillbaka av den som haft tillgång till den en tid så vi avvaktar till i morgon för nu har jag nyckeln här.
Många äpplen hade ramlat i den hårda blåsten i natt men ändå var det förvånansvärt många som satt kvar.
Mitt på dagen kom så min städhjälp, mycket efterlängtad.  Nu är golven rena och fina. Lite mer lättstädat sedan Isaks pälstussar inte finns, men ack så tomt det är efter Isak! Jag pratade för en stund sedan med Tobias som just kommit från fotbollsträning och han sa som jag:" Så tomt när inte Isak glad viftar på svansen när man kommer innanför dörren." Vi kommer alltid att minnas vår fina lilla vovve!
Pratade i telefon med IngaMaj som får besök från Göteborg i kväll. Jag går dit och äter frukost i morgon så får jag träffa dem!

Nu återstår bara att se till så sängen blir synlig och användbar. När städhjälpen ska komma plockar jag kartonger och annat från golvet till sängen för att alla golvytor ska vara fria så dammsugaren ej blir hindrad i sin framfart.

I tisdags när Sven och Maria var här fick jag se att Sven sopade på köksgolvet. !Men jag har ju nyss sopat", utbrast jag. "Ja då sopade du tydligen på fel ställe", blev svaret. Hoppsan! Jo visst har min syn försämrats, men...

I dag har jag roat mig med att spola vatten i diskho och slasktratt flera gånger. Att därtill ha plockat ur diskmaskin och ALLT var rent gjorde mig glad. Har länge haft problem med maskin ej diskat allt rent och i går kväll när jag gick till kyrkan vare det stopp i diskho och slasktratt men jag gav mig iväg och tänkte att det väl hade runnit iväg tills jag kom hem. Jodå, det hade det men något hade dessutom hänt. Nu rann vattnet ner som det skulle. Glad blev jag.
Som vanligt hade jag pratat med Gud och önskat att han skulle skicka en rörmokare till köket för det måste ju finnas sådana bland hans många änglar som, osynliga kommer oss till hjälp så ofta.
Nu rinner vattnet som det ska i alla fall och jag säger åter, som kyrkoherden:" Så här tror jag. Sen får ni tro vad NI vill! Tack Gud att jag fick hjälp med detta irriterande problem. Att jag fick i skruvarna på rätt ställe, som jag berättade om för ett par dagar sedan, gjorde inte att stoppet i rören upphörde.
Visst hällde jag i Bikarbonat i diskhon ett par gånger i går. Men om detta och Gud samarbetade så är det OK för mej som prisar och tackar Gud för att allt nu fungerar som det ska. Problemet har funnits i flera veckor, till och från, mest till!!

Gud är så god och jag är så glad över att få vara med och se vad han gör båd här och där. Jag är tillsammans med många andra med och ber för människor som är i kris eller har andra problem. Paulus uppmanade församlingarna att be för honom och det är lika viktigt, om inte ännu mer, i dag att be för varandra och få vara med om att se hur Gud ger hjälp i rätt tid. Han sviker aldrig!
MOT det onda, FÖR det goda! ALLTID!

Nu harklockan blivit 22.00 och det är dags att ta sig fram till sängen. Eller byta den mot soffan i TVrummet. Sov Gott alla vänner och bloggläsare! Gud är god och hans änglar vakar över oss. Om vi vill!! "Herren är min herde, mig skall intet fattas!" Psalm 23.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar