tisdag 20 september 2016

Tisdag 20 september 2016.En intressant dag igen! Lite Forntid också, kanske!

Bäst att skriva lite om dagen medan jag minns något av vad som hänt. Att sitta och slöa tar numera alltför mycket tid tycker jag. Trots att jag säger till mej själv att jag uppnått en ålder då jag FÅR slöa, så är jag inte tillfreds.
När jag vid dagens slut sätter mig för att blogga känns det inte som att jag slöar så därför kan jag alltid gå till vila med tillfredsställelse. Dagen avslutas på rätt sätt.

I dag har jag varit trött och yr och faktiskt längtat efter att det skulle bli kväll så jag skulle få gå till sängen. Men som så ofta fick jag en ide'! Jag skulle koka soppa och grädda pannkakor och ge till Lasse och Tobias när de kommer från skolan. Elsemarie är borta med jobbet ett par dagar. Tänkt och gjort!

Tog några äpplen med från deras trädgård och gick hemåt. Mika hade lovat att komma och klippa ett träd och rensa ogräs från gårdens stenplattor, samt ösa jord ur komposttunnan. Han är arbetslös sedan lång tid och borde verkligen inte vara det, en man i 20-årsåldern.
Samtidigt med Mika kom Markus som har sin motorcykel parkerad här tills vidare. Kvällen var ljum och vi satt i var sin trädgårdsstol och pratade medan Mika jobbade men han var också med i samtalet. Det handlade om kristen tro och alla tre hade vi synpunkter på denna viktiga fråga. Tiden räckte ej till för längre utläggningar, Markus fru väntade därhemma. Mörkret kom smygande och det blev ett par hinkar jord från komposten innan Mika måste gå till bussen. Kylskåpet hos honom var tomt fick jag veta så en kasse med lite matnyttigt satt bra.

Nu har jag kommit fram till att jag bör hinna skriva lite om vad som står i min gamla dagbok från år 1995 varifrån jag i går skrev t.o. m. 30 juni. Hoppas att andra halvåret går snabbare än det första!
Juli. 3. Farfar Erik, farmor AnnaMaria och Anders hos familjen Hallqvist.
Juli 6. Familjen Landh hem från Kreta.
Juli. 8, lördag. Kristin och jag åker med Elsemarie, Filip och Linn till Rimforsa. Är med på lägret "Stråkfamiljen" på Östgötagården ännu en gång. Jag tar Linn med till Östgötasalen för att Mamman ska få lugn och ro med Filip! Aj då! Linn skriker och ska absolut till mamma, som är hos Filip och gossen vägrar att somna. Det blir i mesta laget för en trött mamma, som bestämmer att det ska bli hemfärd. Packar ner, packar upp och vi beslutar oss för att stanna kvar!!!

Juli . 10. Måndag. Natten har varit tämligen lugn. I dag kommer lägerdeltagarna. Personal från Borensbergs baptistförsamling tjänstgör på årets "Stråkfamilj". Roligt att träffa vännerna därifrån.
Ett husköp rapporteras under veckan. Pris 148.000!
Juli. 16. Söndag. Avslutning på en fin vecka på Östgötagården med mycket musik.
Emil, Kristian, Kristin och jag åker till Figeholm och kommer till hamnen just som Evangelisationsbåten Shalom lagt till vid kajen. Emil träffar en vän,där som tar oss med på båtens inre, så vi får se hur ungdomarna bor tillsammans. Så var vecka 28 år 1995 avslutad och jag gör som jag brukar. Går till nattens vila!
GodNatt kära vänner och Sov Gott! Tack Gud för en solig och fin dag! Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar