torsdag 22 september 2016

Torsdag 22 september 20176. Träning blev det. Hurra!

 Att det gått mer än en vecka sedan jag tränade senast känns i kroppen. Skönt att jag kom iväg. På väg hem fick jag ett telefonsamtal, som gjorde mig glad!
Gick vidare till Närbutiken,inte den bästa av affärer men tar man  lite tid på sig så har man snart fått ihop det man tänkt köpa. Glömsk som jag är så skriver jag redan hemma i köket en lista över vad jag behöver. I dag satt åter den gamla fårade kvinnan utanför butiken. Jag önskar att jag kunde prata med henne. Jag gav henne ett par sedlar sedan jag handlat. Känns inte bra att se dessa vänner sitta och tigga och om jag vore 35 år yngre så skulle jag nog åka till de länder dessa, som tigger kommer ifrån.

Mika som skulle hjälpa mig lite, kom inte. Annelie som skulle följa med till Alphakursen väntar till nästa vecka. Då hon meddelade detta bestämde jag mig för att inte heller gå dit i kväll.

Min vän Inga, vars efternamn jag hela tiden glömmer (i telefon står det "bussen" efter förnamnet)
ringde för att få veta om jag var hemma så det passade bra att jag tänkte vara det.
Hon hade tekakor med sig och vi fikade och pratade. Vi har vår barnsliga tro på en Gud som kan både skratta och gråta med oss och berättar Jesushistorier, ett uttryck som min vän Mikael Grenholm använder sig utav.

"Ring när du kommit hem", sa jag när hon försvann ut på gatan, tacksam för att vi bor ganska nära varandra. Nu har hon ringt och vi kan sova i lugn och ro.
Kan dock ej låta bli att tänka på alla dessa som ej just nu har möjlighet till detta.
I kväll pratas det i TV om att c:a 12000 personer med utvisningsbeslut beräknas gömma sig  i vårt land och har de gömt sig i fyra år så kan de söka asyl på nytt. Ingen lätt uppgift för våra myndigheter att hantera detta och inget lätt liv att leva för dem som står under risken att utvisas till ett, i många fall, land där de ej är välkomna tillbaka.

Nu blev det en kort blogg i kväll. Klockan går ännu en gång mot midnatt och jag har bara ett att göra. SOVA! "Bred dina vida vingar o, Jesus över mig och låt mig stilla vila i ve och väl hos dig. Bliv du min ro, min starkhet, min visdom och mitt råd och låt mig alla dagar få leva av din nåd."
 Med den psalmen avslutades ofta våra juniormöten i Höganäs Missionshus i Figeholm. Barndomsminnen som inte bleknar och Jesus finns kvar med sin NÅD, varje dag!
GodNatt alla vänner och Sov Gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar