onsdag 21 september 2016

Onsdag 21 september 2016. Nutid och forntid och kanske mer.

Denna klase tog jag från altan , där den mått gott i solen.
Jag kommer inte igång förrän halva dagen passerat. I dag skulle jag träna. Gör det i morgon!
Tänkte mig en tur till stan. Gör det på fredag!
 Skulle plantera skott av pelargoner. Gjorde jag. Klippte några skott av vindruvan och satte i blomkrukor. Spännande att se hur det går. Jag brukar ta skott i december och sätta i vatten tills de fått rötter och då plantera i jord.
På TV berättas om att" Migrantbåt kapsejsad utanför Egyptens kust. Minst 43 personer har mist livet Ombord fanns 600 personer.. Drygt 150 personer har räddats. Ännu söker räddningsarbetare efter fler överlevande i Medelhavet."  SÅ mycket lidande!

Nu går jag till år 1995 för jag inser att tid går fort och jag har en del att berätta från den tiden, som kan vara av intresse för en och annan. Ibland undrar jag varför jag inte började skriva dagbok förrän på 80-talet. Jo från mina tonår i Stockholm minns jag att jag skrev dagbok men från den tiden har jag bara en dikt, som jag, som 17-åring  fick av Georg, samt en bunt brev och kort från honom. Dagböckerna försvann på ett tidigt stadium. Min syster Stina har skrivit dagböcker hela livet.

Juli. 17, måndag! Så fick jag ännu en ny dag vakna upp i mitt barndomshem i Högskulla, den lilla bullerbybyn nära Figeholm. Gårdagens kväll då jag tillsammans med tre barnbarn anlände till Figeholm och hamnen där båten Shalom lagt till och besättningen, ett stort antal ungdomar, sjöng och spelade för en stor publik i vilken fanns flera av mina barndomsvänner och andra bekanta till stor glädje för mej. Båten Shalom kommer varje år vid ungefär samma tidpunkt till Figeholm på sin resa utmed kusten där flera platser får besök. Efter mötet är det kaffeservering ombord för de som önskar.

Denna första dag i Högskulla bjöd på både sol och regn.Vi åkte de knappa två milen till Oskarshamn för att hälsa på Alexander, trions lilla syssling, 15 månader gammal. Där fick vi, till kaffet (något som jag aldrig glömmer) skinksmörgås av nybakad julskinka, tillagad av ekologisk , fast den benämningen ej fanns då, gris. Jag har många gånger undrat om dessa skinksmörgåsar var något alldeles utöver det vanliga eller om jag var särskilt hungrig. Jag tror på det första!
Juli. 18. Stina till Oskarshamn. Barnen och jag småpratar om Gudsrelation och tackar Gud tillsammans.
Barnen går nedför backen till sjön med sina metspön och, minsann!! Kristin fick upp en stor abborre, som sedan stektes till lunch.
 Juli. 19. Min bästis från skolåren i Figeholm, Britt, var också på besök i föräldrahemmet, som hennes bror och svägerska tagit över och där syskonen kan träffas. Vi har under alla år hållit kontakt med varandra och nu fick vi några dagar på "hemmaplan" då vi sågs vid tillfälle.
Den här dagen åkte vi till Uthammar där vi hade en kamrat, Ingegerd, boende. Så roligt att ses efter så många år.Ingegerd gick ej i skolan i Figeholm, men väl i "Skolköket" och då  vi "läste för prästen".

Torsdagen den 20 juli, en rolig, intensiv dag, sparar jag till i morgon.
Lovade mig själv i morse att jag skulle gå i säng tidigt i kväll så nu gör jag så.
Det kan inte vara nyttigt att vara uppe till midnatt flera kvällar i rad för en gammal människa.
Säger GodNatt till er alla, kära vänner!  Sov Gott och dröm vackra drömmar!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar